Lafçı Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'in haberine göre Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan kararla, bugüne kadar devlet eliyle yürütülen elektrik, su ve doğalgaz başta olmak üzere tüm sayaçların periyodik tetkik işleri özel sektöre devredilecek. Özelleştirme sonrası tıpkı vasıta tetkik istasyonlarında olduğu gibi tetkik fiyatları çoğalacak, yurttaşın elektrik, su ve doğalgaz faturaları çoğalacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, Miktarlar ve Ayar Yasayı kapsamındaki periyodik tetkik hizmetleri özelleştirme kapsam ve programına alındı. Karara göre, hali hazırda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan tüm miktar aletlerinin muhakkak müddetlerle yapılması gerekli olan tetkikleri, özelleştirme ihalesini kazanan firmaya verilecek.

Özelleştirme operasyonları en geç 2025 seneyi sonuna kadar bitirilecek. Sayaçlardaki kamu tetkik yetkisinin özel sektöre devri, tıpkı daha evvel devletten alınıp özel sektöre verilen vasıta tetkik istasyonları gibi yurttaşa ek yük getirecek.

YURTTAŞIN HABERİ YOK

Süresi gelen elektrik, doğalgaz ve su sayaçları sökülerek Sanayi Bakanlığı'nın alakalı ünitelerine götürülüyor. Ancak bu harekâtı yurttaş kendisi yapmadığı için sayaçların tetkik sürecinden yurttaşın haberi bile olmuyor.

Kapsamı genişletilebilir

Kararda şimdilik yalnızca periyodik tetkik operasyonlarının işletmelere verileceği belirtiliyor. Ancak ileride ilk tetkik, ani tetkik, şikayet tetkiki ve stok tetkikinin de özelleştirilebileceği ifade ediliyor.

Kaynak: www.sacitaslan.com