Programda kendisine yöneltilen, "İstiklal Marşı'nı biliyor musunuz?", "Atatürk’şan rastgele bir sözünü öğreniyor musunuz?" ve "Türkiye’de kaç coğrafi bölge var?" suallerine yanıt veremeyen Şahin, güç anlar yaşadı. Bir ara stüdyodan parçalayan model, daha sonra durgunlaşarak geri döndü. Şahin'ın bu suallere cevap verememesi sosyal medyada gündem oldu.


Çıkan haberlerin ardından Şevval Şahin, ""İstiklal Marşı’nı söylemedim... So what! Okusaydım misal Türk bayanı mı olacaktım? Davranışlardan dolayı rahatsız oldum, okuyamadım. Ben o anların yayınlanmayacağı mevzusunda söz almıştım fakat yayınladılar, onlara dava açıyorum. Beni öğrenen biliyor. 6 yaşından beri İngiltere'de geliştim. Tam eğitimimi İngilizce aldım, bazı mevzuları öğrenmemem sıradan. Bu beni daha az mı Türk mü yapıyor? Sanmıyorum." açıklamasını yaptı.


Yaşananlardan sonra pek çok namlı ad Şahin'e destekledi. Twitter’da da uzun süre gündem olan 21 yaşındaki modelin 90 bin olan instagram takipçi rakamı, bu vaka sonrası 200 bini geçti.

 

 

 

Kaynak: www.sacitaslan.com