Sözcü Gazetesi'nin haberine tarafından Twitter’ı 44 milyar dolara satın almaya hazırlanan Elon Musk, Katar Idareli Forumu’nda satın alma ve platformla ilgili planlarına dair soruları yanıtladı. Musk, Twitter’ı kullanımı albenili bir sistem yapma yolunda adımlar atmak istediğini belirtti.

Son olarak Twitter idare heyeti, şirketin 44 milyar dolarlık satışını onayladığı haberleri gelirken Musk da katıldığı Katar Hesaplı Forumu’nda da gelecek planlarından bahsetti. Musk, Twitter’da insanların yasa sınırları içinde istediklerini söylemelerine müsade verilmesi gerektiğini, ama yorumlarını diğer kullanıcıların tercihlerine göre sınırlanması gerektiğini söyledi.

Tesla CEO’su Twitter’ın olabildiğince kapsayıcı olması gerektiğine inandığını, oysa ifade özgürlüğü ile erişim özgürlüğü aralarında büyük bir ayrım olduğunu da belirtti:

DÜNYANIN YARISINI TWITTER KULLANICISI GERÇEKLEŞTIRMEK İSTİYOR

“Bunda, açık konuşmak gerekirse, diyelim ancak Amerika Birleşik Devletleri’nde, Times Meydanı’nın ortasına gidip adeta istediğiniz her şeyi bağırabilirsiniz. Çevrenizdeki insanları rahatsız edeceksiniz, fakat halka açık bir yerde istediğinizi bağırmanıza müsade veriliyor, eksik veya fazla. yine de ne söylerseniz söyleyin, ne dek tartışmalı olursa olsun, bütün ülkeye yayınlanmasına lüzum yok.”

Musk daha önce sosyal medyadaki can sıkıcı ve bıktırıcı içerikleri filtreleme arzusundan da bahsetmişti. Twitter çalışanlarıyla yaptığı birincil kapsamlı görüşmede, insanlara kavgacı bulacakları içerik göstermemeyi planladığını söyledi.

Twitter, Musk’ın önerdiği gibi detaylı bir özelliği kamuya açıklamadı. aynı zamanda, platform, kullanıcıların belirtilen kelimeleri sessiz ışık halkası getirmelerine izin veriyor, böylece bu terimleri içeren yayınlar gösterilmiyor.

Musk, yaptığı açıklamada; içeriğinin bilgilendirici, eğlenceli ve yardımsever buldukları için amacının çoğu insanı Twitter’da elde etmek istemeye ikna etmek olduğunu söyledi. Musk’a kadar ideal bir kullanıcı tabanı, Kuzey Amerika’nın yüzde 80’ini ve dünyanın yarısını platformun kullanıcısı haline getirmek.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/elon-musk-twitter-vizyonunu-acikladi-haberi-550677