Türkiye çapında emlak ve devre mülk dolandırıcılığı yapan bir şebekeye yönelik İstanbul merkezli 4 ilde işlem yapıldı. Bu sabah erken saatlerde başlayan operasyonda şu ana kadar 131 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Operasyonda aralarında gözaltındaki şebeke lideri A.F.’nin 13 milyon lira değerindeki Ferrari marka otomobilin de bulunduğu onlarca lüks otomobile el kondu. Şüphelilerin mağdurlara devre mülklerini tanıdık olmayan kişilere 5 katı fiyatla satacaklarını söyleyip, masraflar için para topladıkları, vekaletname alıp adlarına kredi çektikleri öğrenildi. İstanbul, Ankara ve Yalova’da toplam 70 milyon TL değerinde arsa, işyeri ve daireye el konuldu.

4 İLDE BENZEŞEN ZAMANLI OPERASYON YAPILDI
Asayiş Şube Müdürlüğü, Dolandırıcılık Ofis Amirliği ekipleri yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziksel takibin arkasında operasyon için bu sabahtan saatlerinde düğmeye bastı. Savcılıktan alınan izinde İstanbul, Yalova, İzmir ve Şanlıurfa’da daha önceden tespit edilen çok sayıda adrese eş zamanlı baskınlar yapıldı. Sabah saatlerinde başlayan baskınlarda şu belli başlı kadar 131 kişi gözaltına alındı.

PARA VE PARA SAYMA MAKİNESİ ELE GEÇİRİLDİ
Gözaltına alınan şüpheliler Üçkâğıt Ofis Amirliğine getirilerek sorguya alınmaya başlandı. Kadıköy’de yer alan emlak şirketinin bürosun da geniş çaplı arama yapılırken, içerde bulunan kayıtlar bir bir tahlil altına alındı. İş yerinde bulunan tüm bilgisayarda incelenmek üzere polis merkezine götürüldü. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada 3 milyon lira nakit para ele geçirildi. Ele geçirilen paralara para sayma makinesi ile sayılarak zabıt tutulup el kondu.

“YABANCILARA 5 KESIN FİYATA SATABİLİRİZ”
Şüphelilerin benzer devre mülkleri yada arsaları bir fazla kişiye satarak milyonlarca dolarlık vurgun yaptıkları öğrenildi. Şüphelilerin ‘call center’ kurarak kendilerine kurban buldukları saptandı. Şüphelilerin devre mülkü olan kişileri telefon aradıkları ve “Mülkünüzü yabancı kişilere 5 katı fiyata satabiliriz.” teklifi götürdükleri öğrenildi. Mağdurları ikna eden şüphelilerin, masraflar için ödeme aldıkları, hem aldıkları vekaletnameleri kullanarak kurbanları namına kredi çektikleri saptandı. Şebekenin şu ana kadar 200’ün üzerinde mağduru bulunduğu öğrenildi.

LÜKS İÇİNDE YAŞADIKLARI TESPİT EDİLDİ
Polis operasyonunda gözaltına alınanların kullandıkları lüks otomobillere de polis tarafından el konduğu öğrenildi. Yalova’da gerçekleştirilen operasyonda çete lideri A.F.’ye ait olduğu öğrenilen 13 milyon lira layık Ferrari marka bir otomobilde bulunuyor. El konan lüks otomobiller Gayrettepe’de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü otoparkına getirildi. Ayrıca şüphelilerin dolandırıcılık olaylarından kazandıkları paralarla aldıkları 24 lüks konut ve arsa bulunduğu öğrenildi.

3 İLDE MÜLKLERE EL KONULDU
Şüphelilerin suçtan elde ettikleri gelirle 24 taşınmaz ve 19 adet vasıta elde ettikleri ve toplam 41 milyon 600 bin TL bedel araç emniyet müdürlüğüne getirildi. Ayrıca takriben 70 milyon TL değer Yalova’da 9 daire ve 3 arsa ile Ankara’da 4 daire, İstanbul’da 1 daire, 4 arsa ve 3 dükkana el konuldu. Soruşturma bütün yönleriyle devam ediyor.

 

MAĞDURLAR İSYANDA, GÖZALTI SAYISI ARTABİLİR
Olayın mağdurlarından Sabahattin Balkaya , “Beni Yalova’da bir termal siteye günü birlik misafir etme ettiler biz de gittik, gitmez olaydık. Akşam kadar bize sunum yaptılar, Devremülk tanıtımı yaptılar. Bir odayı 50 kişiye satıyorlar. İstanbul’a geldiğimde beni Mecidiyeköy’deki bürolarına çağırdılar. Siz hatalı bir işlem yapmışsınız biz bunu düzeltelim dediler. Bana 5 tane dosya değiştirttiler. Ne olduğunu anlayamadan 1 milyon liraya yakın zararım var” dedi. Yetkililer operasyonunun sürdüğünü gözaltı sayısının ve mağdur sayısının önümüzdeki saatlerde artabileceğini söylediler.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/emlak-dolandiricilarina-dev-operasyon.html