Hülya Eymür, bin 300 liraya kiraladığı evin emlakçı Ahmet Erduran kadar İranlı bir aileye 4 bin liraya kiraya verildiğini öğrendi. Eymür, Erduran’ın kendisine ‘Şikayetçi olma daha yüksek fiyata kiraya verir parayı bölüşürüz’ teklifi yaptığını söyledi.

Kiralardaki yanına varılmaz pahada artışları fırsat haberdar olan dolandırıcılar her gün yeni bir yönteme başvuruyor. İstanbul’da bir emlakçı, aynı bölgede 23 öbür konut kiralayarak daha yüksek fiyata başkalarına kiraladı. Mağdurlardan biri de gazeteci Hülya Eymür oldu. Eymür, 7 Ekim 2019’da Şişli Fulya’daki apartman dairesini “kimsesiz yaşayacağını” gösteren Ahmet Erduran’a kiraladı. Aynı semtteki emlakçı vasıtasıyla bir araya gelen taraflar, 1300 TL kira bedelinde anlaştı. Ancak bir süre daha sonra Hülya Eymür’ü arayan apartmandaki komşular “Evinizi kiraya verdiğiniz adam hiçbir vakit evde yaşamadı. Evinizi yabancı uyruklu çok sayıda kişiye dönemsel olarak jurnal- haftalık aylık şeklinde kiraya veriyor” dedi.

İRANLI KADINLA SÖZLEŞME İMZALAMIŞ

Yeni Şafak’ın haberine göre, önce kiracısı Ahmet Erduran’ı arayan Eymür, “Evde kalanlar akrabam. Yabancı uyruklu olanlar da akrabalarımın arkadaşları. Evi kimseye kiralamadım. Apartmandakiler yalan söylüyor” yanıtını aldı. Bunun üzerine Hülya Eymür, evine gitgide artarak durumu öğrenmek istedi. Ama kapıyı İran uyruklu N.J. adlı bir bayan açtı. İranlı bayan, “24 Şubat 2022’den beri burada oturuyorum. 4000 TL kira veriyorum” diyerek yaptığı sözleşmeyi gösterdi. Eymür, sözleşmede evi kiralayanın da kendi kiracısı Ahmet Erduran olduğunu gördü.

23 EVİ BÖYLE KULLANIYOR

Hemencecik harekete geçen Eymür, kiracısıyla ilgili birazcık araştırma yaptı. Kiracı Erduran’ın emlakçı olduğunu ve çevrede çoğu evi bu şekilde kendi adına kiralayarak daha yüksek bedellerle yabancı uyruklu kişilere kiraya verdiğini öğrendi. Eymür, “Kiracımın Şişli semtinde üstüne açıklanmış toplam 23 adet elektrik ve su aboneliği belirli olduğunu öğrendim. Kiraladığı evleri, kiraya vererek hileli gelir elde ediyor. Bu şekilde 22 kişiyi daha dolandırmış” dedi.

TEKLİFİ KABUL ETMEDİ TEHDİT EDİLDİ

Konut sahibi Hülya Eymür, kiracısının kendisini korkutma ettiğini söyleyerek şunları anlattı: “Benden ‘evi başkalarına kiraya verebileceğine’ dair kağıt imzalamamı istedi, böylece bana daha yüksek kira ödemeyi önerge etti. ‘Ben buradan ayda 1500-2000 lira kazansam bana yeter, anlaşalım’ dedi. Kabul etmeyip kendisini dava etmem halinde ‘başıma bela açacağını’ belirterek beni tehdit etti. Evimin hiç tanımadığım halk tarafından yasa dışı işler için kullanıldığı, hakaret ve tehditlere maruz kaldığım gerekçesi ile de savcılığa suç duyurunda bulundum.”

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/emlakci-23-evi-tutup-fahis-fiyatlarla-yabancilara-kiraladi.html