Gelen tepkiler üstüne geri adım atan Enver Yücel, “22000 çalışan öğretmenimiz var en düşük de var devletin 3 katı da” dedi.

Bahçeşehir Kolejinde çalışan öğretmenler, maaşları minimum ücretten yatınca sosyal medyada duruma isyan etti. Aralık ayında yeni en düşük ücretin belirlenmesiyle birlikte özel sektörde çalışan öğretmenlerin pek çoğunun maaşı en düşük ücret düzeyinde kaldı.

En Düşük ödenti zammı ile birlikte ne dek alacağı kesinleşmeyen Bahçeşehir Koleji öğretmenleri dün banka hesaplarına yatan ücret ödemesini görmeleriyle birlikte büyük tepki gösterdi.

Hesaplarına 8 bin 510 lira yattığını görebilen öğretmenler tepkilerini Twitter üzerinden paylaşım yaparak gösterdi. Öğretmenler dekontlarının yatan maaşlarının ekran görüntülerini Twitter’da paylaştı.

Ünlü komedyen Kaan Sekban da öğretmenlerin tepkilerine takviye vererek “Bahçeşehir Koleji Öğretmenleri maaşlarının minimum ücretten yattığını söyleyerek ayaklanma ediyor. Velilerden dünyanın parasını alan bir kurumun öğretmenlere bunu reva görmesi kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Sekban’a cevap veren Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, yaptığı ilk paylaşımda ‘asgari ücretle çalışan öğretmenler’ olduğu şeklindeki açıklamaların yalan olduğunu savundu. Yücel, komedyen Sekban’a “Talk Show yerine getirmek zeka gerektirir, hatalı beyanlar ve söylemlerle prim yapamazsın. Bu benden sana bir abi nasihatı. Zekanı geliştirici faaliyetlerde bulunmanı öneririm” dedi.

Bunun üstüne Sekban, Yücel’e yanıt olarak “Benim söylediğimle talk show yapmanın ne alakası var anlamadım fakat, prim yapmaya inanın hiç ihtiyacım yok. Zekam 40’a değin geliştiği kadar gelişmiştir. Bu magazin atışmasını geçelim de doğru beyanı siz açıklayın buradan ben de açıkçası buymuş deyip tvitimi silerim hiç sorun yok” diye konuştu.

Yücel’in bu sözleri üstüne Bahçeşehir Koleji öğretmenleri tek tek maaş dekontlarını Twitter’dan paylaşmaya başladı. Öğretmenlerin paylaşımlarında Bahçeşehir Koleji göre banka hesaplarına 8 bin 510 lira yatırıldığı görüldü.

Laf konusu dekont paylaşımları üzerine Yücel, en düşük ücretle öğretmen çalıştırdıklarını kabul ederek “22000 çalışan öğretmenimiz var minimum de var devletin 3 katıda” diye yazdı.

Sekban da, “Çağırmak ki beyanım yalan değilmiş, en düşük ücretli öğretmenler varmış, ben -ayrıca de böylesi fiyakalı bir eğitim kurumunda çalışan- 1 öğretmenin bile en az ücrete mahkum edilmesini skandal olarak görürüm üzgünüm, peki kaç hoca bu asgari ücrete tâbi ?” diye yanıt verdi.

Bahçeşehir okulları sahibi Enver Yücel’in yaptığı paylaşımlara sosyal medyadan yoğun tepkiler geldi.

TARTIŞMAYA ECE ÜNER DE GİRDİ

Çoğalan özel okul ve kolej fiyatlarıyla birlikte öğretmenlerin özel okullarda düşük ücretler almasına Tv100 haber spikeri Ece Üner sert tepki gösterdi.

Yüksek ücretler nedeniyle binlerce velinin çocuklarının kayıtlarını öze okuldan sildirdiğini söyleyen Üner, “Eksilen yalnızca sınıf mevcudiyeti yok öğretmenler odasından da ayaklanma sesleri yükseliyor. Mevsimlik emekçi gibi çalıştırılan binlerce hoca özel okullardaki işlerinden ayrıldı” dedi.

İşte Bahçeşehir Koleji öğretmenlerinin maaş dekontları:

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/enver-yucel-once-yalan-dedi-dekontlar-yaginca-kabul-etti-tartismaya-ece-uner-de-katildi.html