Operasyonda gözaltına alınan arasında bulunan İstanbul'lu işadamı Ercan Temur savcılıktan, 2 kararsız de adli kontrolle duruşma kadar hür bırakıldı.

 

İstanbul Organize Suçlarla Uğraş Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyükçekmece ve Bakırköy başta edinmek üzere il genelinde faaliyet gösteren ve geçmiş tarihlerde "bilerek öldürmeye girişim", "mahsus yaralama", "yağma amaçlı korkutma", "genel güvenliğin kasıtlı olarak tehlikeye sokulması", "mala hasar verme" ile "ateşli silahlar kanununa muhalefet" suçlarını işledikleri belirlenen kamuoyunda "Sarallar" olarak tanıdık organize kabahat örgütüne karşın egzersiz başlattı.

Polis, yaptığı çalışmanın ardından 29 Nisan'da il genelinde aynı zamanlı düzenlediği baskınlarda, 8 şüpheliyi yakaladı.

Şüphelilerin ikamet, meslek yeri ve araçlarında yapılan aramalarda, 3 ruhsatsız silah, 580 tabanca fişeği ele geçirildi.

Yapılan araştırmada suç örgütü lideri Ö.K.'nin, Bakırköy'deki bir arsayı üzerine devralmasının ardından 2 kişiyi tehdit ederek silahla saldırıda bulunduğu, ayrıca örgüt üyeleriyle Küçükçekmece'de bir arsa sahibinin aracına silahlı saldırı eylemi gerçekleştirdiği tespit edildi.

MAKEDONYA'DA YAKALANIP GETİRİLDİ

Keza kabahat örgütü kadar 2016 yılının Temmuz ayında Beşiktaş Nispetiye Mahallesi Nispetiye Caddesinde yer alan bir kafeye silahlı hücum eylemi gerçekleştiren kişilerin, laf konusu atak sonucu 2 kişinin ölümüne sebep olmak suçundan faili firar olarak kırmızı bültenle aranan C.S., İnterpol göre Makedonya’da yakalanarak Türkiye’ye getirildiği öğrenildi. Kırmızı bildiri ile aranan Ç.S.’nin, önceki gün sevk edildiği adli makamlara tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/ercan-temur-serbest-birakildi-haberi-532219