“Sarallar” olarak bilinen organize kabahat örgütüne yönelik 169 sanıklı davada, arasında Erdal Acar’ın da bulunduğu 21 sanığın savunmalarının alınmış olması nedeniyle yurt dışı yasağı konularak tahliyelerine karar verildi.

İstanbul 17. Ağır Canice Mahkemesi’nce Marmara Suç Oluşturan İnfaz Kurumları yerleşkesi mahkeme salonlarında 6 Şubat’tan bugüne kadar devam eden yargılama bugün tamamlanarak ara karar açıklandı. Mahkeme heyeti, sanıklar Erdal Acar, Furkan Sarıalioğlu, Mustafa Öztel, Kadir Saral, Uğur Saral, Kamil Bakırcı, Yavuz Ulu, Emrah Gümüş, Abdülsamet Çınar, Murat Karakuş, Eren Salman, Yasin Ebe, Murat Can Bozkurt, Cengiz Akgül, Şaban Sarıoğlu, Orhan Sarı, Ümit Tunçer, Turan Saral, Tahsin Mete, Volkan Saral ve Yaşar Akyüzlü’nün savunmalarının gücenmiş olması, delil durumu, kabahat vasfının değişiklik ihtimali ve tutuklu kaldıkları vakit dikkate alınarak tahliyelerine karar verdi. Heyet, terhis edilen sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasına hükmetti.

BİR SONRAKİ DURUŞMALAR HAZİRAN’DA

Heyet, Altan Saral, Aziz Zengin, Bekir Karçiğa, Faruk Söylemez, Fetullah Çağın, Hikmet Aktemur, İbrahim Çakır, Mehmet Gönenci, Mehmet Yüce, Nusret Irmak, Ramazan Akgül, Talha Ersoy, Uğur Yılmaz, Özcan Akyüz ve Tevhid Palitli’nin ise kanıt durumu dikkate alınarak tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Savunması alınmayan 6 tutuksuz hakkında zorla getirme kararı veren mahkeme, soruşturma aşamasında ele geçirilen paraların iadesi talebini ise mağdurların ve şikayetçilerin demin dinlememiş olması nedeniyle reddetti. Aralarında İlyas Saral, Mustafa Fazlıoğlu’nun da bulunduğu 14 davalı hakkındaki yakalama kararının devamına hükmeden duruşma, sanık Selim Sefada avukatının yayınlama yasağı talebini ise reddetti. Duruşma, davalı, avukat ve davacı sayısının fazlalığı ve Çağlayan’daki İstanbul Adliyesinin mahkeme salonlarının yetkisiz kalacağı gerekçesiyle bir sonraki celsenin 12 Haziran- 23 Haziran tarihlerinde Marmara Cinayet İnfaz Kurumları yerleşkesinde devam edilmesini karara bağladı.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, aralarında oyuncu Necati Şaşmaz’ın da bulunduğu 9 kişi “mağdur”, şarkıcı Aylin Coşkun Aslan’ın bulunduğu 58 kişi “müşteki”, 2 birey ise “müşteki-davalı” olarak yer aldı. Örgüt elebaşının İlyas Saral olduğu açıklanmış iddianamede, sanıklar Erdal Acar, Fatih Sarıalioğlu, Mehmet Ulu, Ali Kaplan, Mustafa Fazlıoğlu, Osman Tellioğlu ve Tamer Çağlar göre da örgütün yönetildiği belirtildi. İddianamede, örgüt elebaşı İlyas Saral’ın “Kabahat dağlamak nedeniyle silahlı örgüt koymak ve idare etmek” ve “Nitelikli yağma ” suçlarından 15 yıldan 27 yıla kadar, örgüt yöneticilerinden Erdal Acar’ın “Kabahat derin etki bırakmak amacıyla silahlı örgüt ayarlamak ya da idare etmek” ve aniden pozitif kez “Nitelikli yağma” ve “Kaliteli yağmaya teşebbüs” suçlarından 50 yıldan 79 sene 6 aya dek hapsi istendi. Davalı Ahmet Cengiz Karlı için “Silahla tehdit”, “Kaliteli yağma” ve “Örgüt üyeliği” suçlarından 41 sene 6 aydan 72 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenirken, diğer sanıkların ise değişen oranlarda hapisleri talep edildi.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/erdal-acar-hakkinda-tahliye-karari.html