Paramparça dizisinin ‘Cihan’ı Erkan Petekkaya, 2014 yılında oğlunun yediği hamburgerden zehirlendiğini iddia etmişti ve dünyaca ünlü hamburger liderine dava açmıştı. Ünlü hamburger markasıyla mahkemelik olan Petekkaya’nın davası dün sonucunu buldu. Petekkaya, davayı kaybetti, hamburger zinciri ise beraat etti.

NELER OLMUŞTU?

2014 yılında, ünlü oyuncu Erkan Petekkaya, oğlu Cano’nun, ünlü hamburger zincirinde yediği tavuktan sonra zehirlendiğini iddia etmişti ve mahkemeye başvurmuştu. Maddi tazminat istemediğini belirten Petekkaya, “Eve geldiğimizde kusuyor, elleri titriyordu. Durumu çok kötü görünüyordu. Hemen hastaneye götürdük, yemek zehirlenmesi teşhisi konuldu. Kimse insanların sağlığıyla oynamaya cesaret edemesin, insanlar da hakkını arama noktasında cesur olsunlar diye dava açtım” açıklamasını yapmıştı.

Petekkaya’nın şikayeti sonrasında, ünlü hamburger zincirinin Kavacık şube sorumlusu Ebru Açar hakkında, bir kişinin yaralanmasına neden olmak suçlamasıyla, 1 aydan 3 yıla kadar hapis ya da adli para cezası istemiyle iddianame hazırlanmış ve Beykoz 1. Asliye Ceza Mahkemesi de iddianameyi dava zamanlarında kabul etmişti.

Ünlü hamburger zinciri markası ise; “söz konusu vakada, iddianın tekil bir olay olduğuna ve iddia ile şirketimiz arasında herhangi bir neden-sonuç ilişkisini gösteren somut bulgular bulunmadığına dikkat çekmek isteriz” açıklamalarında bulunmuştu.

ÜNLÜ HAMBURGER ZİNCİRİ DAVAYI KAZANDI

Beykoz 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen mahkemede, Petekkaya ve hamburger zinciri arasında ki dava dün sonuçlandı. Petekkaya davayı kaybetti; hamburger devi de suçlamalardan beraat etti.