MedyaRadar'ın haberine göre Antalya’da 7 yaşındaki kız çocuğu ve 10 yaşındaki ağabeyinin cinsel istismara maruz bırakıldığı suçlamasıyla açılan davada çocuklar, olay anlarını çizimleriyle anlatmış, tutuklu yargılanan anne ve üvey baba tahliye edilmişti.

Yaşanan skandala tepkiler sürerken; uygar hukuk ile laikliği amaç alması ve erkeklere ‘ikinci eşi’ de alın” çağrısı yapmasıyla gündeme gelen Ali Edizer ise istismara çıkan terhis kararını savundu.

Edizer, anayasada yer alan laiklik karşıtı talimatlar yaparken bu kez ''Sükünetle hukuk dairesinde yaklaşın'' dedi.

Edizer'in açıklamaları şöyle: "Şu Elmalı'daki istismar meselesi ile alakalı, sağdan soldan herkesin infial derecesinde tepki göstermesine biraz hayret ediyorum. Hukukçu değilim, herkese lazım olduğu değin hukukla ilgim var. Fakat unutmayalım ki ağır cinayet mahkemesinin heyeti 3 tane hakim. Bunlar seçilmiş.

Bugüne dek manâlı hatalar yapmamış halk. Bu 3 hâkim, inanıyorum oysa -şu ya da bu sebeple istisnalar olabilir noksanlar olabilir- en düşük benim dek vicdan sahibi, en düşük benim dek canilere öfkesi olan, minimum benim değin adaletin tesisi konusunda hassasiyeti olan ve asgari benim dek yurtsever ve doğru insanlardır.

3 hakimin minimum ikisinin ısrarla verilmiş kararları varsa lütfen bu konuya toplumu kışkırtma ederek, adalete karşısında olan güveni sarsma ateşine yakıt dökerek değil; sabırla sükunetle hukuk dairesinde yaklaşın. Bilmiyoruz, bilmiyoruz..."

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/erkeklere-ikinci-es-cagrisi-yapan-ali-edizer-elmali-davasi-kararini-savundu-haberi-534820