Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Dağlık Karabağ'da Azerbaycan’a karşısında büyük bir hezimet yaşamış ve arkasında protestoların hedefi olan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ordunun darbe girişiminin peşinde istifa ederek ülkeyi erken seçime götürme kararı almıştı.

Ermenistan’da halk müziği dün sandık başına bu vesileyle, oy sayım işlemleri bu sabahleyin itibarıyla tamamlandı. Seçim Komisyonu’nun açıkladığı verilere göre 2.6 milyon seçmenin bulunduğu ülkede halkın yüzde 49.4’ü sandığa gitti.

Paşinyan'ın Sivil Kontrat Partisi ve eski Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan liderliğindeki Ermenistan İttifakı aralarında geçen yarışı, Paşinyan’ın partisi kazandı. Sivil Kontrat Partisi, oyların yüzde 53.92’sini alarak sandıktan zaferle çıktı.

PAŞİNYAN GECE YARISI İLAN ETTİ

Başbakan Nikol Paşinyan, oy sayım işlemi sürerken gece yarısı kameralar aleyhinde yaptığı açıklamada, “Ermeni halkı seçimini yaptı. Beklenen netice oldu. Biz de bu seçimlerde Ermenistan halkının zaferini öngörüyorduk. Sivil Kontrat Partisi'nin parlamentoda çoğunluğu kazandığı çoktan emin. İkna edici bir çoğunluğa sahip olacağız” dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/ermenistanda-erken-secimin-galibi-pasinyan-oldu-haberi-534402