Milliyet Gazetesi'nin haberine göre Ermenistan tarafından Azerbaycan kentleri Gence ve Mingeçevir'e tertip edilen füze hücumlarında çok rakamda sivil enkaz altında kaldı. Gece saatlerinde asıllaştırılan atağı, Cumhurbaşkanı Takviyecisi Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Lafçısı İbrahim Kalın, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve AK Parti Lafçısı Ömer Çelik, Twitter hesaplarından paylaştıkları iletilerle lanetledi.

Cumhurbaşkanı Takviyecisi Fuat Oktay, Ermenistan ordusunun Azerbaycan'ın Gence kentine hamlesine ait, "Bunun ismi kalleşliktir, ürkekliktir, hak hukuk tanımazlıktır." ifadesini kullandı.

Oktay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ermenistan'ın Gence kentine tertip ettiği füze hamlesine tepki göstererek, "Savaş kabahati işleyen terörist ve işgalci devlet Ermenistan, Gence'de bayan, çocuk, yaşlı demeden yeniden suçsuz sivilleri vurdu ve lekeli suratını bir kere daha gösterdi. Bunun ismi kalleşliktir, ürkekliktir, hak hukuk tanımazlıktır." değerlendirmesinde bulundu.

Her mevzuda lafı olan ülkelerin ve beynelmilel kuruluşların işgalci Ermenistan'ın sivilleri katletmesine suskun kalmasının manidar olduğunu belirten Oktay, "Hiçbir insanlık kabahati cezasız kalmaz. Can Azerbaycan'ın daha da eforlu biçimde yanında olmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

"HAKLI DAVALARINDA YANLARINDA OLDUĞUMUZU BİR KERE DAHA YİNELİYORUM"

Ermenistan'ın insanlık ve savaş kabahati işlediğini kaydolan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir şehirlerine asıllaştırdığı hamlelerle savaş ve insanlık kabahati işleyen Ermenistan'ı şiddetle ayıplıyorum. Kardeş Azerbaycan milletine geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, haklı davalarında yanlarında olduğumuzu bir kere daha yineliyorum" paylaşımında bulundu.

'HUKUKSUZLUK VE KIRIMLAR KARŞILIKSIZ KALMAYACAKTIR'

Cumhurbaşkanlığı Lafçısı İbrahim Kalın, "Ermenistan, duyuru edilen mütarekeye karşın savaş kabahatleri işliyor. Hocalı'da yaptığı gibi bayan, çocuk, yaşlı, sivil demeden cinayet işliyor. Bu hukuksuzluk ve kırımlar karşılıksız kalmayacaktır. Kim ne derse desin Türkiye sonuna kadar Azerbaycan’ın yanındadır" laflarıyla atağı ayıpladı.

'BU PESPAYELİĞİ LANETLİYORUM'

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Ermenistan'ı lanetlediği iletisinde, "Ermenistan, terör devleti olduğunu bir kere daha göstermiş, sivillere saldırarak yeniden insanlık kabahati işlemiştir. Bu pespayeliği lanetliyorum. Her Zaman Azerbaycanlı kardeşlerimize beraberiz. Can Azerbaycan asla yalnız kalmayacak" ifadelerini kullandı.

'SAVAŞIN DAHİ HUKUKUNDA OLMAYAN KIRIM AĞI GİBİ DAVRANIYOR'

AK Parti Lafçısı Ömer Çelik ise "Can Azerbaycan'ın yanındayız. Ermenistan'ın katilce hücumlarını lanetliyoruz" dediği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ermenistan bir eşkıya devlet olarak sivilleri öldürüyor. Acımasız kırımlar asıllaştırıyor. Katiller ve sponsorları hukuku çiğniyor. Gence'ye yapılan hücumlar insanlık kabahatidir. Ermenistan ve sponsorları savaşın dahi hukukunda olmayan kırım ağı gibi davranıyor. Bu hücumlar ve kırımlar cezasız kalmayacak. Ermenistan insanlığa karşı kabahat işlemekten kabahatlidir. İnsanlık ve hukuk ismine Ermenistan mahkum edilmelidir. Cumhurbaşkanımızın Azerbaycanlı kardeşlerimizin her zaman yanında olacağımıza dair istemi ile 'tek ulus iki devlet' olarak sonuna kadar Azerbaycanlı kardeşlerimizin hukukunu korunacağız."

Kaynak: www.sacitaslan.com