Ermenistan, Dağlık Karabağ'da teslim oldu. İşgalci Ermenistan'ın Başbakanı Nikol Paşinyan teslim olma belgesini imza attı.

Uyuşmaya göre Karabağ'ın statüsü röportaj mevzusu olmayacak. Azerbaycan ordusu, bugüne kadar işgalden kurtardığı mevkilerde kalacak. Bölgede Türk ve Rus eforları konuşlandırılacak. 

HaberGlobal'in haberine göre 27 Eylül'de Azerbaycan ordusu Ermenistan'ın atakları sonrasında takribî 30 yıldır Ermenistan işgali altında olan bölgelerin kurtarılması için askeri harekâta başlamış, son olarak Dağlık Karabağ'ın kilit ehemmiyetteki kentlerinden Şuşa Azerbaycan Ordusu tarafından kurtarılmıştı. Böylece Azerbaycan Ordusu, takribî 1.5 aylık topraklarını geri alma çabasından tarihi bir başarıyla çıkmış oldu. 

PAŞİNYAN: "ÇOK AĞIR BİR KARARI KABUL ETTİM"

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Facebook hesabından bir açıklama yaptı. Paşinyan açıklamasında, "Vatandaşlarım ben, bizim için çok ağır bir kararı kabul ettim. Karabağ'da savaşın bitmesine dair Rusya ve Azerbaycan ile saat 1'de uyuşma imza attım. Yayınlanan uyuşmanın metni benim için fantastik derecede acı vericidir. Bu kararı savaş gidişatını derinden tahlil ederek verdim. Şimdiki vaziyette bu en doğru karardır... Önümüzdeki günlerde bu mevzuda ayrıntılı açıklama yapacağım." dedi.

PUTİN'DEN AÇIKLAMA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan ve Ermenistan ile varılan uyuşmaya ait bir açıklama yaparak, "Karabağ mevzusunda varılan uyuşma sualin hak esasında ve Azerbaycan ile Ermenistan'ın çıkarlarına uygun çözülmesine ihtimal sunmaktadır" dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com