Demir çelik piyasasını manipüle ederek fiyat istikrarını bozan, sektördeki diğer firmaları devre dışı bırakarak tekel olmaya çalışan ve düzenledikleri sahte faturalarla 3’üncü şahıslar üzerindeki paravan şirketlerden haksız kazanç sağladıkları saptama edilen şahıslara karşın Ankara merkezli 29 ilde düzenlenen “Demir Yumruk” operasyonunda gözaltı sayısı 310’a yükseldi.

Erol Evcil, Hüseyin Eryılmaz ve Melih Karabacak’ın da arasında olduğu yüzlerce kişinin gözaltına alındığı operasyonun ayrıntıları kesin oldu.

İHA’nın haberine tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, demir çelik sektöründe imalatçı olarak etkinlik bildiren ve güçlenerek tekelleşmeye çalışan suç örgütlerine karşın, ‘kabahat derin etki bırakmak amacıyla örgüt kurma’, ‘kaliteli üçkâğıt’, ‘sus payı’ ve ‘213 sayılı Aidat Usul Kanununa muhalefet’ suçlarından soruşturma başlattı.

Ankara Güvenlik Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, soruşturma sonucunda 10 aylık teknik ve somut takip başlatarak 3 farklı suç örgütünün demir çelik sektöründe faaliyet gösterdiğini saptama etti.

Polis ekipleri, laf konusu örgütlerin demir çelik piyasasını manipüle ederek fiyat istikrarını bozduğunu, sektördeki diğer firmaları devre dışı bırakarak tekel olmaya çalıştıkları ve sahte fatura düzenleyerek 3’üncü şahıslar üzerinden kurdukları paravan şirketler yoluyla haksız kazanç sağladıkları saptandı.

29 ilde 310 kişi gözaltına alındı

Ele geçirilen bilgiler neticesinde harekete geçen ekipler, Ankara merkezli 29 ilde eş zamanlı ‘Demir Yumruk’ isimli işlem başlattı. Operasyonda birincil gün 291 belirsiz gözaltına alınırken, gözaltı sayısı 310’a yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında suç örgütlerinin liderleri Erol Evcil, Hüseyin Eryılmaz ve Melih Karabacak da bulunduğu belirtildi.

Milyonlarca lira, ziynet eşyası ve fazla sayıda silah

Işlem çerçevesinde yapılan aramalarda ise 4 kamyon dolusu doküman ve toplam değeri 500 milyon lirayı bulan nakit para, döviz, ziynet eşyaları ve fazla sayıda silah ele geçirildi. Firmaların ise düzenledikleri 105 milyar liralık sahte fatura ile kamuyu 25 milyar lira zarara uğrattıkları belirlendi.

Erol Evcil, Ankara Emniyeti’ne getirildi

Operasyonda gözaltına alınan Erol Evcil’in, İskenderun’da kaldığı rezidansta kaçmaya çalışırken yakalandığı öğrenildi. Erol Evcil’in liderliğini yaptığı çetenin ise “yöneticileri maddi açıdan baskı durumdaki fabrikaları amaç aldığı” belirlendi.

Çetenin, bu fabrikaları, taşınmazları haciz olmaması için kiraladığı saptandı. Çeteye ait meslek yerlerinde ise 25 milyon lira ele geçirildi. Evcil ve öteki 2 örgüt lideri, açıklama işlemleri için Ankara Güvenlik Müdürlüğü Parasal Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

Şüphelilerin, yaklaşık 1 hafta sürecek ifade işlemlerinin arkasından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Evcil’e ait jet uçağına el konuldu

Gerçekleştirilen operasyonlarda keza içlerinde işyeri ve konutların bulunduğu 261 taşınmaza, 8 bin 690 banka hesabına, çeteye ait 327 otomobile ve Erol Evcil’e ait 20 milyon dolarlık jet uçağına el konulduğu belirtildi. Çetelerle bağlantılı 39 firmaya ise kayyum atandığı belirtildi.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/erol-evcilin-20-milyon-dolarlik-jetine-el-konuldu.html