Süper Lig'in 14. haftasında dün deplasmanda Ankaragücü'nü 1-0 mağlup eden Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın, maç sonu uyarı çeken açıklamalarda bulunmuştu.

Sergen Yalçın, hakemin maç içindeki kararlarını eleştirirken, şunları söylemişti:

"Bugün verdiğimiz gözüken pozisyonların tümü ofsayt. Niye devam ettirdi bilmiyorum. Larin'in attığı golde top kaleye bu arada düdük çaldı. Düdük çaldığı vakit VAR'a da gidemiyorsun. Bırak top girsin golü ver, faulse VAR versin. Ben faul olduğunu düşünmüyorum. Ankaragücü oyuncusu kısa boylu. Yok değil faul yok. Sen golü ver hocam niye vermiyorsun. VAR neden var? Çok kolay pozisyon. Neden düdük çalıyorsun. Golü ver, VAR'dan sana 'Hocam faul var' derler gider bakarsın, faulse iptal edersin. Maalesef VAR'dan bizim lehimize karar çıkmıyor. Biz sitem edince federasyondan canice geliyor. Benim bu konuşmamda sportmenliğe aykırı ne var? Türk futbolunun içinde bulunduğu durumu anlattım ceza yedim. Benim açıklamalarımdan sonra olanları görüyorsunuz."

"PARANOYAK BİR HAFIZA..."

TRT Spor'da Stadyum programında söylenen sözler ise Beşiktaşlı taraftarları kızdırdı.

TRT sunucusu Ersin Ahenk ve Metin Tümer, Sergen Yalçın'ın maç sonu açıklamalarını eleştirdi.

Sergen Yalçın'ı çok iyi tanıdığını gösteren Ahenk, "Sergen hocanın maç sonu açıklamalarında hedef okuma düşüncesi var. Altında bir şey arıyor. Maç sonu Sergen hocanın eleştirileri biraz ağır olmuş" dedi. Bunun üzerine Tümer Metin ise, "Paranoyak bir akil içinde mi?" diye sorarken, Armoni, "Birazcık o düşünceye girmiş kendimce. Yani söylemlerinden onu çıkarıyorum" biçiminde bir cevap verdi.

Harmoni'in sözleri Beşiktaşlı taraftarların öfkesine niçin olurken, sosyal medyada #DefolGitErsinDüzen hastagi açılarak, binlerce paylaşım yapıldı.

AÇIKLAMA YAPTI...

Tepkilerin ardından bugün bir tanımlama yapan Düzen ise, hatalı anlaşılmama olmaması için Sergen Yalçın ve Beşiktaş'ın yöneticileriyle görüştüğünü arasında bir sıkıntının olmadığını dile getirdi.

Ahenk, kullandığı sözlerin insanlar aralarında bir deyim olduğunu söylerken, "O sözcük Beşiktaşlı taraftarlarca ayrı bir şekilde algılandı" dedi.

Uyum, ortada yanlış anlaşılma olduğunu ifade ederken, Beşiktaşlı taraftarların samimiyetlerine güvenmelerini istedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com