Sözcü Gazetesi'nden Arzu Güvemli'nin haberine tarafından şirket; 2021 yılının birincil 6 ayında Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa, Bahçelievler, Beyoğlu ve Üsküdar belediyelerinden toplam takriben 2 milyon 450 bin liralık ihale aldı.

AKP'li Üsküdar Belediyesi, 24 Mayıs 2021 tarihinde “1 adet çift yönlü LED ekran, 1 adet bilgisayar kasası, bir adet monitör olmak ve montaj kurulum işlemi” için ihaleye çıktı. İhale, asgari teklif olan 185 bin 900 liraya Büyük Kasaba Teknoloji Yazılım ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi'ne gitti.

Benzer şirket Zeytinburnu Belediyesi'nin 4 Şubat tarihinde “buz pistine LED ekran sistemi ayarlamak” üzere açtığı ihaleyi 1 milyon 326 bin liraya, 9 Nisan'da açtığı “LED ekran mülk alımı” ihalesini de 385 bin liraya aldı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin 18 Şubat'ta düzenlediği “LED ekranlara teknik takviye, LED ekran alımı ve naklen yayın sunucusu” hizmet alımı ihalesini 259 bin 750 TL'ye kazandı.

Bahçelievler Belediyesi'nin 16 Mart'ta “LED ekran alımı” için açtığı ihale de 155 bin liraya Şehir Teknoloji Şirketi'ne gitti.

Beyoğlu Belediyesi'nin 5 Nisan 2021 tarihinde 2 noktaya “LED ekran kurulması ve çalıştırılması” işi için açtığı ihale de 134 bin 274 TL'lik teklifin sahibi yine aynı şirketin oldu.

İLK 6 AYDA 2 MİLYONLUK İHALE

2020 yılında AKP'li Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Eyüpsultan, Pendik, Üsküdar belediyelerinden LED ekran alım ve bakım işi için toplam 1.2 milyonluk ihale alan şirket, 2021 yılının birincil altı ayında AKP'li ilçe belediyeleri tarafından açılan toplam takriben 2 milyon 450 bin liralık ihaleyi toplamış oldu.

AKP'NİN SEÇİM NETICE SİSTEMİNİ KURDU

LED ekran ihalelerini toplayan şirketin sahibi İTO sicil kayıtlarına göre Yakup Borucu, müdürü ise Murat Hazıroğlu. Şirketin yöneticisi olan Hazıroğlu, AKP'lilerin yakından tanıdığı bir ad.

Murat Hazıroğlu, siyasete 2003 yılında AKP Kağıthane İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olarak başladı.

2004-2009 döneminde AKP'den İBB meclis üyeliği yaptı. 2007-2012 yılları aralarında AKP İstanbul İl Idare Heyeti Üyesi, il başkan yardımcısı, İstanbul Tercih Koordinasyon Merkezi Başkan Yardımcısı olarak çalıştı. Ar-Ge'den Sorumluluk Sahibi İl Başkan Yardımcılığı döneminde, yeni aza kayıtlarının yapılması ve teşkilat bilgilerinin depolanmasını sağlayan “e-akparti” sistemini geliştirdi.

2009 lokal seçimleri öncesinde “Tercih Sonuç Sistemi” uygulamasını gerçekleştirdi.

Hazıroğlu'nun AKP bünyesinde geliştirdiği program, sistem ve uygulamalar sonraki tüm seçimlerde kullanıldı.

Hazıroğlu, AKP'de bilişim danışmanlığı görevleri üstlendi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/eski-akpli-yonetici-ihya-oldu-haberi-535795