MedyaRadar'da yer alan habere tarafından bir dönem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlığını da yapan Karar gazetesi yazarı Akif Beki, kaleme aldığı son yazısında Melih Bulu’yu köşesine taşıdı.

Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevinden alınış şeklini değerlendiren Beki, "Kimse kendini bir şey zannetmesin herkesin iki satırlık bir buyruk kadar değeri var.” ifadelerini kullandı.

Beki, “Takdiri şahane ne uygun görürse hakkınızda hayırlısı odur diye mi?" diye de sordu.

Beki'nin yazısındaki ilgili kısım şöyle:

Melih Bulu, Boğaziçi'nde istenmediği için yok Boğaziçi'ni hizaya getiremediği için rektörlükten alınmıştır. Ama hakkında Resmi Gazete'de çıkan duyuruya, kendisi önce inanmakta zorlandı. Sosyal medyada verdiği birincil tepkiden, haberle ilk önce dalga geçmesinden anlaşılıyor.

İki şeyi gösterir...

Bir; hiç beklemiyordu, şok geçirten bir sürpriz oldu.

İki; önden kulağına en minik bir fiskos bile çalınmadı. Hiç hissettirilmedi. Ruhu dahi duymadı. Topu kalede gördü, cümbür cemaat gibi Devlete Ait Gazete ilanından öğrendi.

"Bir gece yarısı kararnamesiyle" deniyor genelde. Lakin hayır, o kararname yazılıp matbaaya gönderilene dek kaç elden geçiyor. Çağırmak ancak şok etkisi uyandırmak için özel bir çaba söz konusu. Görevden alınacağı bilgisi, muhatabından büyük bir gizlilikle saklanıyor. Sızmaması, kulağına gitmemesi için tedbirler geliştiriliyor.

Bulu'ya kasten bir şart da yok.

Konuşulanlara bakılırsa...

Yıllardan Beri sadakatle hizmet etmiş, denileni yapmış TRT Genel Müdürü İbrahim Eren de görevden affını, bir sabahtan Resmi Gazete'de okudu. Naci Ağbal ise Merkez Bankası Başkanlığından azledildiğini sabaha karşısında 4'te tuvalete kalktığında duydu. Gelen mesajlardan.

Niyesi değin, nasılı da kayda değer.

Neyin zor gösterisi? Bundan Böyle fermanla yönetilen bir tek başlılık rejiminde yaşadığımızı kanıksatmak için mi? Kimse kendini bir şey zannetmesin, herkesin iki satırlık bir buyruk dek değeri var, bu davada kişiliklere yer yok, takdiri olağanüstü ne uygun görürse hakkınızda hayırlısı odur diye mi?

AKİF BEKİ'NİN YAZISININ TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ!

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/eski-danismanindan-cumhurbaskani-erdogani-kizdiracak-yazi-haberi-535635