Yeni Yüzyıl Gazetesinden Metin Burmalı'nın haberine kadar İzmir'de oğlu Gökhan G'nin boşandığı eşi Cansu Y'nin tatile gitmesini fırsat bilip yaşadığı evden düğünde aldığı mobilya ve beyaz eşyaları geri alan kayınvalide Aysen G, eltisi Sevgi Ö. yengesi Gülçin G, eski eşi Gökhan G. ile yeni eşi Feride G. hakkında 'Hırsızlık' ve 'Konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan dava açıldı. Duruşma 5 davalı hakkında 5'er yıl hapis cezası verdi. İzmir Bölge Mahkemesi'nce de onanan karar, istinaf savcılığı kadar bozularak baştan yerel mahkemeye gönderildi.

Eski kayınvalide ziynet eşyalarından haberi olmadığını, mobilyaları ise dağıttığını söyledi.

OLAY ŞÖYLE GELİŞTİ

İzmir'de oturan ve 12 sene evli kalan Gökhan G. ile Cansu Y. anlaşmalı olarak boşandı. Bir süre iki taraflı yaşadıkları evde oturan ve iki çocuğunun velayetinin babaya verilmesi üzerine taşınma kararı bölge Cansu Y. sözde taşınmadan bir kaç gün önce Çeşme'ye tatile gitti. Tatilde bir arkadaşı kendisine mesaj atıp, evindeki eşyaların eski eşi ve kaynanası ile birlikte gelen akrabaları kadar taşındığını söyledi.

"HIRSIZLIK YAPTILAR"

Apar topar İzmir'e dönen Cansu Y. evinin kapı kilidinin de değiştirildiğini görür görmez avukatları Efe Alper ve Meliha Nur Sayan Alper aracılığı ile şikayette bulundu. Eve izinsiz giren eski eşi Gökhan G, annesi Aysen G, kızı Sevgi Ö. yenge Gülçin G. ile Gökhan G'nin yeni eşi Feride G. hakkında 'Hırsızlık' ve 'Konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan dava açıldı. İzmir 2. Asliye Suç Oluşturan Mahkemesi'nde görülen davada Cansu Y, "Ev eşyaları haricen 6 adet bilezik, 3 bin 500 lira para ve 1 çeyrek altını da götürmüşler. Toplam zararım 35 bin lira. Şüphelilerin eylemi hırsızlıktır" dedi.

Kaynana Aysen G ise, kendisi kadar alınıp eve konulan ve bundan böyle işe haylaz eşyaları evden çıkarttığını, bir kısmını attığını, bir kısmını tanımadığı Suriyelilere verdiğini söyledi. Öteki sanıklar da aynı ifadeler vererek kendilerine kötüleme atıldığını iddia etti.

DOSYA YENİDEN DEGERLENDİRİLECEK

İzmir 2. Asliye Suç Oluşturan Mahkemesi her bir sanığa 'Hırsızlık' suçundan 4 yıl 2 ay, 'Konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan da 10 ay olmak üzere toplamda 5'er sene hapis cezası verdi.

İzmir Alan Adliye Mahkemesi de itirazı reddederek kararın usul ve yasaya uygun olduğuna kanaat getirdi ve sanıklar hakkında yakalama kararı çıktı.

Tutuklanan 5 davalı her tarafta İzmir Alan Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı'na itirazda bulundu. Bu kez savcılık, sanıkların serbest bırakılıp, dosyanın her yerde yerel mahkemede değerlendirilmesi kararını aldı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/eski-gelinden-kaynanaya-esyalarimi-caldin-davasi-haberi-536065