Sözcü Gazetesi'nin haberine göre “Esnafımıza yardım olmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullanan Bakan Muş, “Esnaf ve Sanatkara Yeni Yardım Paketi; korona virüs salgınından olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlarla gerçek birey tacirlere karşın aylık bin lira gelir desteği ile büyükşehirlerde 750, diğer şehirlerde de 500 lira olan kira desteğinin süresi bir ay daha uzatılmıştır. Söz konusu destekler için başvurular 31 Mayıs 2021 saat 23.59'a dek e-devlet üzerinden yapılabilecektir. TESKOMB yoluyla ya da doğrudan Halkbank üzerinden esnaf ve sanatkarlara kullandırılan kredilerin taksit ödemeleri 1 Temmuz'a kadar ertelenmiştir” dedi.

Karar, Devlete Ait Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada ayrıca, “TESKOMB ve Halkbank aracılığı ile esnafa kullandırdığımız kredilerin taksit ödemelerini 1 Temmuz 2021 tarihine değin erteliyoruz” demişti.

Erdoğan, “TESKOMB kefaleti ile kredi kullanan esnaflarımızdan taksit ödemesi yapamayan 240 bin kişinin 1 milyar lira tutarındaki borcu sonra tahsil edilmek üzere TESKOMB kadar bankaya ödenmiştir” demişti.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/esnafa-kira-desteginin-suresi-1-ay-uzatildi-haberi-532018