Esra Bilgiç’in sözleri, bir sonraki dizisindeki rolünü de ortaya çıkardı! Corinne Lütfü’yü oynayacak!

TelevizyonGazetesi.com/Detay – Ünlü Oyuncu Esra Bilgiç, ekranlara en son Fox TV’de yayınlanan dönem dizisi Illegal Topraklar ile gelmişti. Dizinin erken finali sonrasında oyuncuya Netflix için çekilen Terzi dizisinden teklif geldiği konuşulmuştu. OGM ile bazı şartlarda anlaşamayan oyuncunun teklifi kabul etmediği de kendi açıklaması ile ortaya çıkmıştı.

Hayranları Esra Bilgiç’i yeni bir televizyon dizisinde görmek için sabırsızlanıyor. Oyuncu ise yakın zamanda Disney Plus’ın iddialı projesi ile anılmaya başlanmıştı. Başrolünde Aras Bulut İynemli’nin yer alacağı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün anlatılacağı dizide rol alacağı konuşulmaktaydı Esra Bilgiç’in…

Oyuncu ise bu konuda suskunluğunu korurken, dizi çalışmaları nedeniyle yoğunlaşamadığı Hukuk Fakültesi’ndeki dersleriyle ilgilenmeye başladı. 3. sınıfta okuyan Esra Bilgiç’in bir başka projesi ise Magnet Quarterly dergisine verdiği bir röportajdaki sözleriyle netleşti.

Esra Bilgiç'in sözleri, bir sonraki dizisindeki rolünü de ortaya çıkardı! Corinne Lütfü'yü oynayacak! 1

2023 yılında, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı nedeniyle Disney Plus’ın bir jesti olarak çekilecek olan Atatürk ile ilgili dizide Esra Bilgiç’in rolü de açıklamasıyla ortaya çıktı! Bilgiç’in dizide Mustafa Kemal ile 1913-1916 yılları arasında mektuplaşmalarıyla da aşina ve Atatürk’ün yakın dostu olan Madam Corinne Lütfü’yü oynayacağı öğrenildi.

Esra Bilgiç, dergiye verdiği röportajda kendisine sorulan “Bugüne değin gerçekleştirdiğiniz projeler arasında sizi en çok heyecanlandıran şahsiyet hangisiydi?” sorusu üzerine verdiği yanıttaki detayla dikkatleri çekti. Meşhur Oyuncu, daha önce oynadığı karakterlerin herkes için öbür heyecanlar yaşadığını, kendisine emanet edilen karakterin tarihi gerçekliğinin olmaması durumunda kaderini de kendisinin devir edeceğine şive yaptı ve şöyle devam etti: “öte taraftan yeni bir karaktere hayat vermek ben nefes alırken oynadığım karakterin seçimlerini tecrübe edebileceğim alternatif bir hayatın da eş zamanlı akacağı anlamına geliyor. Esra olarak bildiklerim var; dahası o birey olarak öğreneceklerim var. Bir süredir Corinne Lütfü için harıl harıl çalışıyorum. Şimdiye değin bir proje için hazırlanırken bu değin heyecanlanmadım, böylesine sabırsızlanmadım. Gelecekte bu soru bana gelirse tekrar Corinne diyebilirim.”

Esra Bilgiç'in sözleri, bir sonraki dizisindeki rolünü de ortaya çıkardı! Corinne Lütfü'yü oynayacak! 2

İşte Esra Bilgiç’in bu sözleri ardından Corinne Lütfü karakteri için hazırlandığı, yeni projesi için hayli heyecanlı olduğu anlaşılıyor. Oyuncu, bugüne dek oynadığı roller içinde en çok sabırsızlandığı rol olduğunu da ortaya koymakta.

Oyuncunun Disney Plus için çekilecek olan dizide oynayacağı Corinne Lütfü, 1883 yılında İstanbul’da doğmuş bir isim. Cenova’dan Türkiye’ye kurulmuş ve Türk tabiiyetine girmiş Levanten bir İtalyan ailenin kızı olan Corinne Lütfü’nün büyükbabası Gregoire, Osmanlı Sarayında tercüman olarak devir aldığı için aile soyadı olarak Tergiman’ı seçmiş. Ailenin bütün bireyleri Osmanlılığı benimseyip, Türkiye’yi vatan gören kişilerden oluşmaktaydı, Corinne, Paris’te Konservatuvar okumaya gönderilmiş, piyano ve şöhret bölümlerini bitirmiş, Fransızca ve Türkçe’yi de fazla akıcı bir şekilde konuşan bir kişi. Zeki ve okumuş bir kadın olan Madam Corinne, savaş esnasında da cepheden gelen zarar görmüş askerlere bakmış ve moral saptamak için uğraşmış.

Esra Bilgiç'in sözleri, bir sonraki dizisindeki rolünü de ortaya çıkardı! Corinne Lütfü'yü oynayacak! 3

Tabip Hekim Albay Luigi Bey’in kızı Madam Corinne, Mustafa Kemal Paşa’nın da çok iyi arkadaşı olan Yüzbaşı Ömer Lütfü Bey ile tanışıp evleniyor. Lütfü Bey’in Balkan Savaşı sırasında 1912’de şehit düşmesi ile Madam Corinne Lütfü çocuğuyla dul kalıyor. Mustafa Kemal de, İstanbul’a geldiğinde Madam Corinne’e gelerek başsağlığı dilemiş ve bundan sonradan da Mustafa Kemal, Madam Corinne Lütfü ve ailesiyle görüşmelerine devam etmiştir.

Esra Bilgiç'in sözleri, bir sonraki dizisindeki rolünü de ortaya çıkardı! Corinne Lütfü'yü oynayacak! 4

İstanbul’da cemiyette kayda değer bir yer tutan Madam Corinne ile Mustafa Kemal arasında yakın bir dostluk sabit. 1934 soyadı kanunu ile aile Ersü soyadını almış ve Corin Lütfü Ersü olarak bilinmektedir. Zamanla rahatsızlanan ve kalbi ara ara sıkışan Madam Corinne Lütfü, İstanbul’a gelişinden 5 yıl daha sonra 7 Haziran 1946’da 63 yaşında hayatını kaybetmiştir.

Esra Bilgiç'in sözleri, bir sonraki dizisindeki rolünü de ortaya çıkardı! Corinne Lütfü'yü oynayacak! 5

Mustafa Kemal ve Corinne Lütfü’nün 1913-1916 yılları arasında mektuplaşmalarını içeren kitap , Madam Corinne’in yeğeni Melda Özverim göre yayınlanmıştır.

Özel içerikler youtube kanalımızda

Kaynak: televizyongazetesi.com URL: https://televizyongazetesi.com/esra-bilgicin-sozleri-bir-sonraki-dizisindeki-rolunu-de-ortaya-cikardi-corinne-lutfuyu-oynayacak/1331315