1975 ve 2012 yılları arasında aralıklarla Eurovision Şarkı Yarışması’nın Türkçe sunuculuğunu yapan, Eurovision şarkı yarışmasını Türkiye’ye getiren birey olarak bilinen Bülent Özveren, böbrek yetmezliği sebebiyle kaldırıldığı hastanede 12 Eylül’de yoğun bakıma alınmıştı. 79 yaşındaki spiker ve sunucu Bülend Özveren, 35 jurnal tedavisinin peşinde çoklu organ yetmezliği sebebiyle dün hayatını kaybetti.

Özveren için Hacı Eyüp Saadet Çarmıklı Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Taziyeleri Bülend Özveren’in eşi Sebla Özveren, oğlu Kunt Özveren kabul etti. İkindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının arkasında Bülend Özveren’in naaşı defnedilmek üzere Hoşdere Mezarlığı’na götürüldü.

“TÜRKÇE’Yİ EN İYİ KONUŞAN ÇOK ÖNEMLİ BİR İSİMDİ”

Şarkı yazarı, spor spikeri Ali Kocatepe, “Büyük bir kayıp. Benim 50 yıldan fazladır tanıdığım arkadaşım dostumdu. Türkçeyi en iyi konuşan, sunucu olarak örnek programlar ortaya koyan ve de Eurovision ile anılan fazla önemli bir kişiydi. Bülent diye yazılıyor tekrar lakin bana ‘İsmimin son harfi T yok D’ derdi. Maç spikeri edinmek için sınava girmişti, sınavı kazandı fakat hiç hayatında maç anlatmadı. Eşi Sebla ile de ben tanıştırmıştım” dedi.

“TÜRK TELEVİZYONCULUĞU’NDA ÇIĞIR AÇMIŞ BİR AĞABEYİMİZDİ”

Haber spikeri Orhan Ertanhan, “Benim meslek büyüğümdü ve Türkiye’de televizyonculuğun duayeni diyebileceğimiz, kalan nadir birkaç kişiden bir tanesiydi. Ayrıca meslekte keza özel yaşantısında örnek bir insandı, hepimizde emeği olmuştur. Ekrandaki sunum becerileriyle, canlı enerjik Türkçesiyle Türk televizyonculuğunda çığır açmış bir ağabeyimizdi. Maalesef birer birer azalıyoruz. Umuyorum ışıklar içinde uyur ve mirasını genç kuşaklardan devam ettirenler çıkar” diye konuştu.

“BANA SIKINTISINI ANLATTI ‘TAKMA KAFAYA’ DEDİM”

Yapımcı ve yönetmen Bülent Osma, “Kardeşim gibiydi, az çok 35 sene birlikte çalıştık. Ne o bensiz program yaptı, adeta ne de ben onsuz program yaptım öyle iç içeydik. Emekli olduk tekrar birlikte devam ettik. Bundan sonradan ne söyleyebilirim? Hastaneye yatmasından bir vakit önce konuştuk ‘Şu şu sıkıntılarım var’ dedi, ben de ona ‘Takma kafaya’ dedim lakin o ‘boşmuş durumum hoş yok’ dememişti” biçiminde konuştu.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/eurovision-sarki-yarismasiyla-hafizalara-kazinan-sunucu-bulend-ozveren-son-yolculuguna-ugurlandi.html