TRT Haber'in haberine kadar konut sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar sürerken, bazı fırsatçı ev sahipleri, kiracıyı evden dışlamak için yeni bir mazeret buldu.

Kiracılar bilhassa, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerle, tatil beldelerinde konut sahibinin tadilat yaptıracağım bahanesiyle, sık karşılaşmaya başladı.

Emlakçı Göksel Kurşun, "Eğer fakat beş senenin üzerinde bir kiracıysanız konut sahibi size mahkeme aracılığıyla kira tespit davası açıp bölgedeki rayiç bedellerin oranını kiranıza getirebilir" diyor.

Ama kimi fırsatçı ev sahipleri, kanunla belirlenen bu hakları hiçe sayıyor. Mevcut kirasına tadilat yapacağını belirterek evden çıkması için baskı yapıyor.

Kiracılara tadilat bahanesi

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Sadık Aydos, "Kiracı içerisinde otururken, evde otururlen yapılabilecek tamirat, tadilatlarda kiracının çıkması istek edilemez. Boya yapılacak, boya yapılacak, su tesisatının bir bölümü değişecek ve bunlar kısa süreli" diyor.

Peki bu tadilatın uzun süreli ve detaylı olacağı belirtiliyorsa, kiracılar nasıl bir yol izlemeli?

Aydos, "Kiracının içeride oturmasını imkansız hale getiren yapı, imar ya da yenileme yapılması durumunda kiracının çıkması gerekiyor. Orada proje değişikliği yapması gerekiyor onları da belediyeden, ilgili izinleri, ruhsatı alıp onları sunması gerekiyor. Söz konusu tadilat, tamirat yapıldıktan daha sonra her tarafta otur diye kiracıya tebligat çıkartması gerekiyor" açıklamasını yaptı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/ev-sahiplerinin-yeni-oyunu-tadilat-bahanesi-haberi-548699