Sözcü Gazetesi'nin haberine göre bir evcil hayvana sahip olmanın ruhsal pek fazla olumlu yönü olduğu kabul edilse de bilim dünyası bu şirin dostların insanlara olumlu etkilerini bilimsel olarak da ortaya çıkardı.

Washington Eyalet Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya tarafından; evcil hayvanları kucaklamak son derecede etkili bir gerginlik azaltma yöntemi. Araştırmacılar, bu düzeltici etkiyi biyolojik olarak da ölçmeyi başardılar.

249 üniversite öğrencisi ile yapılan araştırmada; öğrenciler, kedi ve köpeklerle batmış bir odaya on dakikalığına alınıp hayvanlarla oynadılar.

Odaya girmeden önce ve odadan çıktıktan daha sonra öğrencilerin stres hormonu kortizol seviyeleri ölçüldü. Ve evcil hayvanlarla etkileşime girmenin sadece hissi bir etkisi olmadığı, bununla beraber vücudun kimyasına da yansıdığı görüldü. Öğrencilerin hayvanlarla oynadıktan sonra, evcil hayvanlarla bağlantı etmedikleri zamana kıyasla, kortizol seviyelerinde önemli bir düşüş gözlemlediler.

Kronik gerginlik, yürek hastalığı gibi sağlık durumu sorunları stres seviyesiyle ilişkilendirilirken hayvan sahibi edinmek bu konuda eğlenceli bir tedbir olabilir.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/evcil-hayvan-sahibi-olmak-stresi-azaltiyor-haberi-534280