Sanatla epeyce ilgili bir aile içerisinde çoğalan ve evin tek kız çocuğu olduğunu anlatan Eyüboğlu, "Bir evin bir kızı" olma hissiyatının sosyal yaşam içerisinde bazı dezavantajlar da yaratabildiğini ifade etti.

Eyüboğlu, "Bir evin bir kızı olarak büyüyünce ister istemez ailede alaka odağı haline geliyorsunuz. Fakat sosyal hayatta aynı ilgiyi bulamayınca ‘Eee ben alaka odağıydım. Burada neden ilgi odağı değilim’ durumu olabiliyor." sözleriyle gülümsetti.

İktisat bölümü mezunu olan Eyüboğlu, iktisat biliminin kendisine analitik düşünme anlamında artısı olduğunu ifade ederken, oyunculuk kariyerine yönelmeseydi okulda kalarak akademisyen almak isteyeceğini söyledi.

Eyüboğlu, "Hiç estetiğin var mı?" sorusuna, "Estetiğim değil lakin bir dermatoloğum var, onunla teknolojinin bütün imkanlarından faydalanıyoruz. Bir adım ötesi estetik oluyor muhtemelen. Ama estetiğe karşısında bir insan da değilim." dedi.

Oyunculuk kariyeri boyunca başına gelen gülünç anılarını da samimi olarak paylaşan Eyüboğlu, "Mükemmel Yüzyıl"da rol aldığı dönemle ilgili de bir itirafta bulundu.

Projeye kabul edildikten sonradan hazırlanma sürecinin çok kısıtlı olması sebebiyle kendisi çok hızlı bir şekilde set ve kamera aleyhinde bulduğunu anlatan Eyüboğlu, "Padişahın karşısına çıkacağım bir sahne çekecektik. İlk sahnelerimden biriydi. Ben de normal bir şekilde Halit Ergenç'e dürüst yürüdüm. Hiç unutmuyorum Yağmur ya da Durul Hoca ‘Bağdat Caddesi'nde yürümüyorsun, padişahın karşısına çıkıyorsun Ezgi’ demişlerdi. Fazla utandığımı hatırlıyorum." biçiminde konuştu.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/ezgi-eyuboglundan-yillar-sonra-muhtesem-yuzyil-itirafi-haberi-528821