Sözcü Gazetesi'nin haberine kadar merkezli medya kuruluşu Wall Street Journal’ın son dönemde Facebook’ta yaşanan usulsüzlüklerle ilgili yaptığı haberlerden daha sonra gözler ayrıca Facebook’ta hem de şirketin kurucusu Mark Zuckerberg’de…

Bazı meşhur isimlere “istediklerini paylaşma” ayrıcalığını tanıdığı ortaya çıkan ve sosyal medya platformlarının gençler üzerinde yok edici etkileri olduğunu gözler önüne seren Wall Street Journal’ın iddiaları üstüne geçen hafta Facebook’un Teknolojiden Sorumluluk Sahibi Genel Müdürü Mike Schroepfer istifa kararı almıştı. Şirkette 13 yıl geçiren Schroepfer, Zuckerberg’in en güvendiği isimlerden biriydi.

EN GÜVENDİĞİ İSİM İSTİFA ETMİŞTİ

ÖTE YANDAN şirketin güvenlikten sorumlu üst seviye yetkilisi Antigone Davis de “Instagram’ın genç kızlar üzerindeki negatif etkileri üzerine” Senato’da açıklama vermeye çağrıldı. Kaynaklara kadar daha fazla skandalın patlak vermesinin yakın olduğu Facebook’un ve şirketin kurucusu Mark Zuckerberg’in niçin hiç özür dileyerek geri adım atmadığı da ortaya çıktı.

İngiltere’nin saygında gazetelerinden Sunday Times’a konuşan Zuckerberg’e yakın bir kaynak, “Şirket fena haberlere öyle alıştı fakat artık bu tür haberler ortaya çıkınca umursamıyorlar bile. Bu cins haberleri sevmiyorlar ama hemen bütün dünya onlara karşıymış gibi düşünüyorlar ve saklanıyorlar” açıklamasını yaptı.

New York Times ise, Zuckerberg’in bu nesil skandallarda bir adım geride durmaya başladığını ve onun yerine Sir Nick Clegg veya Sheryl Sandberg gibi üstteki düzey yöneticileri kendisine siper ettiğini yazdı. Gazete, “Zuckerberg başlıca uzun vadeli hedeflerinden ve Ray-Ban akıllı gözlükler gibi konularda açıklama yapıyor” yorumunu yaptı.

 

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/facebookun-neden-ozur-dilemedigi-ortaya-cikti-haberi-538902