İzmir merkezli Fade Gıda Yatırım Sanayi Ticaret hisseleri yaklaşık bir sene önce, 2.4 liradan halka arz oldu. 2021 yılı başında 6 lira seviyesine kadar yükselen hisseler aniden füze gibi fırlayarak temmuz ayında 24 lirayı fark etti! Şirketin mali yapısı bu yükselişi desteklemiyor. Defter değeri takriben 3 lira.

BİR YILDA YÜZDE 900 PRİM, SONRADAN…

Buna karşın hisseler takriben bir sene gibi kısa sürede yüzde 900 oranında prim yaptı. Temmuz ayının birincil haftasında başlayan sert düşüş ile hisseler bir anda taban taban gerileyerek 15 lira seviyesine değin düşüş kaydetti.

2.60 lira seviyesinden 24 liraya dek yükselen hissede sert düşüşler yaşanıyor.

Şirket sermayesinin 70 milyon 500 bin liradan bedelsiz olarak 83 milyon 895 bin liraya yükseltilmesi ise düşüşe zemin hazırlayan nedenlerden bir olarak gösteriliyor.

MANİPÜLATÖRLERLE İŞBİRLİĞİ

Hissede İzmir’in ünlü borsacılarından halka açık bir şirketin patronun operasyon yaptığı, borsanın manâlı tefecilerinden birinin de yanına olduğu ileri sürülüyor. ‘Nazım’ hesapları ısrar etmek için çok sayıda manipülatörle işbirliği yapan İzmirli meslek adamının iddialara göre yeni operasyonlara hazırlandığı kulislerde konuşuluyor.

BÜYÜK MİKTARDA HİSSE SATIŞI HAZIRLIĞI

Hem operasyonun merkezi haline gelen Fade Gıda’nın, İzmir Merkezli AVOD gibi kurutulmuş gıda işi yapıyor olması aynı adresleri çağrıştırıyor.

Borsa kulislerinde 2-3 lira seviyelerinden 24 liraya kadar fırlayan hissede büyük miktarda hisse satışı hazırlığı yapıldığı konuşuluyor.

sırası gelmişken patronun da yüksek miktarda hisse satışı için hissede işlem yapan İzmirli patrona yetki verdiği bahis ediliyor.

Yatırımcıların yüzde 900 yükseldikten sonra sert düşüşe geçen hisselerle ilgili dikkatli olmaları öneriliyor.

Kaynak: borsagundem.com / patronlardunyasi.com

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/fade-gida-hisselerinde-buyuk-operasyon-haberi-535452