İstanbul, Bayrampaşa’daki Caprice Gold ile Maldivler’deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projelerinde, devre mal satışı yapılan 349 kişiyi dolandırıldığı iddiasıyla yargılanan Fadıl Akgündüz ve akrabalarının da aralarında bulunduğu altı sanığın yargılandığı davada yeni bir gelişme yaşandı. Duruşmaya, Siirt’cilt Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılan Fadıl Akgündüz ile yeğeni Mehmet Salih Obut’un tutuklanmasına karar verildi.

İstanbul 1. Ağır Suç Oluşturan Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Fadıl Akgündüz Siirt’ten SEGBİS ile katıldı.

Davanın tutuksuz sanığı yeğeni Mehmet Salih Obut ile bazı müştekiler de duruşma salonunda hazırlanmış bulundu. Duruşmada savcı mütalaasını açıkladı. sonradan Fadıl Akgündüz ve Mehmet Salih Obut’un tutuklanmasına karar verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kadar hazırlanan iddianamede, Fadıl Akgündüz birlikte yargılanan beş sanığa 349 müştekiye yönelik, “nitelikli üçkâğıt” suçundan ayrı olarak 698 yıldan 2 bin 443 yıla değin hapis cezası istek ediliyor.

Akgündüz, 22 Aralık 2015’de tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı suçundan tutuklanmıştı. 28 Mart 2017’de çıkarıldığı mahkemede ise yeğeni Mehmet Salih Obut ile birlikte tahliyesine karar verilmişti.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/fadil-akgunduz-hakkinda-tutuklama-karari.html