Habertürk yazarı Fatih Altaylı, İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat’nun Habertürk’te katıldığı programa ilişkin olarak, "Bakan Süleyman Soylu’nun danışmanları kanaldan tanıdıkları bir programcıyı arayarak Bakan Bey’in hakkındaki iddialar ile ilgili olarak Habertürk’te bir programa bulunma istediğini söylemişler. Kübra Par’ın programına. Programda öbür görüşlerden gazetecilerin olmasını da rica etmişler. 'Kimler olabilir' sorusuna da Merdan Yanardağ ve İsmail Saymaz’ın yerinde olacağını söylemişler. Merdan Yanardağ’ın adının verilmesi Habertürk’tekileri bile şaşırtmış" dedi. 

Altaylı, "Yayının pazartesi ya da Salı günü Bakan’ın İstanbul’da olacağını ve programın bu iki günden birinde olmasının yerinde olacağı da belirtilen. Kendilerine Kübra’nın programının 23:00’te olduğu aktarılınca 21:00’de daha uygun olacağını belirtmişler. Kanal ise 'O zaman Çarşamba yapalım. Çünkü Pazartesi ve Salı Fatih Bey’in programı var' demiş. Bakanlık tarafı 'Çarşamba geç olur. Pazartesi 21:00" ifadesini kullandı. 

Altaylı, şöyle devam etti:

"Program günü, soruları soracak gazeteciler önceden bir araya gelip kendi aralarında bir iş bölümü, kim ne soracak gibi bir öngörüşme yapmamışlar. Yanardağ programa 3 dakika kala, Saymaz ise 7 dakika kala gelmiş ve aracısız stüdyoya girmişler. Evvelden arasında konuşup, bir meslek bölümü yapsalardı muhtemelen daha iyi olabilirdi. Bu yapılmamış ve haliyle de ortaya azıcık karışık bir durum çıkmış. Açık Konuşmak Gerekirse ben hala ve yine de gazetecilerin sormaları gereken her şeyi sorduklarını lakin Bakan Asilzade’nun ustaca bir takım sorulardan kaçarak kendi söylemek istediklerini söylemekle yetindiğini düşünüyorum. Ve dün sabahtan partilerin grup toplantıları esnasında gördük oysa, İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat’nun mesajı yerine ulaşmış. Dün de dediğim gibi Aristokrat için o programın hedef kitlesi biz izleyiciler değilmişiz. Muhakkak veri. Yayalım."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/fatih-altayli-yazdi-kesin-bilgi-yayalim-haberi-533213