ABD merkezli CNN International’da yer alan habere göre, FBI, 2016 yılına ait ‘gizli belgeleri’ ABD Başkanı Joe Biden’ın talimatıyla halka açtı.

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre paylaşılan ‘rahat belgeler’de 11 Eylül’de saldırıları düzenleyen hava korsanlarından “ikisine” destek ettiği düşünülen bir Suudi vatandaşı hakkında yapılan çalışmaların ayrıntıları yer alıyor.

Belgelerde, Ömer el-Bayumi isimli Suudi Arabistan vatandaşının istihbarat ajanı olduğundan laf ediliyor. Los Angeles’ta öğrenci olan Ömer el-Bayumi’den niçin şüphelenildiğine dair kanıtlar ve ifadeler de tekrar ‘dar belgeler’ aralarında yer alıyor.

KONAKLAMA VE FİNANSMAN SAĞLAMAKLA SUÇLANIYOR

El-Bayumi’nin, 11 Eylül’de adı geçen iki hava korsanına seyahat, konaklama ve finansman yardımı sağladığı iddia ediliyor.

ABD Başkanı Joe Biden geçtiğimiz hafta, 11 Eylül saldırılarıyla ilgili bugüne kadar gizli olan belgelerin halka açılmasını öngören başkanlık kararnamesini imzalamıştı.

11 Eylül ile ilgili açıklanması beklenen öbür dosyalar da bulunuyor. Fakat bunların ne süre açıklanacağına dair henüz muhakkak bir bilgi paylaşılmadı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/fbi-11-eylul-ile-ilgili-gizli-belgeleri-yayinladi-haberi-538276