Ferzan Özpetek'in yönetmen koltuğunda oturduğu 'İstanbul Kırmızısı' filminin basın toplantısı önceki gün Büyükada'da yapıldı. Halit Ergenç, Nejat İşler, Tuba Büyüküstün veMehmet Günsür'ün hazır bulunduğu toplantıda Özpetek, "Tuba'nın bu kadar meşhur olduğunu biliyordum ama yeni bir star olduğunu bilmiyordum" diyerek oyuncuya övgüler yağdırdı. Yönetmen, filmin şubat ayında vizyona girmesini planladıklarını söyledi.

"KAMYON ŞOFÖRÜ GİBİ YEMEK YİYORLAR"

Filmde Neval isimli karaktere hayat veren Büyüküstün'ü 'Kemerlerinizi Bağlayın' filmindeki Kasia Smutniak'a benzeten Özpetek, "İkisinin benzer yanları var. Biraz kamyon şoförü gibi yemek yiyorlar. İkisi de yağlı et seviyor" dedi.

"NEREDEYSE BÜTÜN GÜN ÇALIŞTI"

Oyuncuların ve ekibin "Yorulduk" dediklerini duymadığını söyleyen yönetmen, "Halit Ergenç neredeyse bütün gün çalıştı ama sesi çıkmadı" şeklinde konuştu.



"İLK DEFA GERÇEK HAYATTA YAŞAYAN BİRKARAKTERİ OYUYORUM"

Özpetek'le çalıştıkları için mutlu olduklarını söyleyen oyunculardan Büyüküstün, "İlk defa gerçek hayatta yaşayan bir karakteri oynuyorum" derken, Ergenç, "Ferzan inanılmaz bir tecrübe, onun dünyasına giriyorsunuz" açıklamasını yaptı. Günsür ise 20 yıl önce 'Hamam' filminde çalıştıkları yönetmenle bir araya gelmenin çok romantik olduğunu anlattı.