Sözcü Gazetesi'nin haberine kadar yangın, saat 00.30 sıralarında Fethiye’nin Ölüdeniz Mahallesi Ovacık mevkiinde kızılçam ağaçlarıyla çevrili ağaçlık alanda demin bilinmez nedenle çıktı.

Bölgeden yükselen dumanı görenler, 112 Acele Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine bölgeye fazla sayıda orman işçisi ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın ekiplerin müdahalesiyle denetim altına alındı. Ekiplere vatandaşlar da yardım verdi.

MOLOTOF KOKTEYLİ ATILDIĞI İDDİASI

Fethiye Belediye Başkanı Bilgin Karaca, Ölüdeniz mahallesinin Ovacık Mevkii’ndeki orman yangınını 4 kişinin molotof kokteylleri ile çıkardığı yönünde iddialar olduğunu söyledi.

Başkan Karaca, Türkiye’nin 66 noktasında orman yangınlarının devam ettiğini belirterek, “Yangınların sabotaj olduğunu düşünüyoruz. Buradaki yangını 4 kişinin molotof kokteyler ile çıkardıklarını söyleyenler oldu. Etraf çevrildi ve şüphelileri arama çalışması sürüyor. Oteller bölgesinde yangın yoklama altına alındı. Alevler Kayaköy mahallesine içten ilerliyor. Gece olmasından dolayı helikopterlerin müdahale etmesi mümkün değil. Yangını söndürmek için herkes canla başla uğraş veriyor. bir daha bu can sıkıcı olayların yaşanmamasını temenni ediyorum” dedi.

öte taraftan, yangın söndürme çalışmaları sırasında bir vatandaşın dumandan etkilendiği ve olay yerindeki ambulansta müdahale edildiği öğrenildi

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/fethiyede-molotoflu-hainlik-halk-seferber-oldu-haberi-536203