Artı Gerçek'ten Yağmur Kaya'nın haberine kadar Avukat Abdullah Bışaroğlu, Fettah Tamince hakkında mahsus öldürme suçundan kabahat duyurusunda bulundu. 

Ağabeyi Salih Bışaroğlu'nun Fettah Tamince, Tufan Aytekin Gültekin gibi isimlerin sahibi olduğu Ukrayna'nın Donetsk kentinde yer alan Simge İnşaat'ta herhangi bir afiyet güvencesi olmadan amaçlamak üzere gittiğini ve ağabeyinin asansör boşluğuna düşerek beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdiğini gösteren Avukat Bışaroğlu, "Türkiye ile Ukrayna arasında bir mütekabiliyet anlaşma yok. Ağabeyimin Ukrayna'da da sigorta kaydı yok. Çünkü Ukrayna'da da olsa bir emekçi sigortalıysa ve kaza geçiriyorsa ülkenin sosyal emniyet kurumları gerekli yardımları yoksa ödemeleri yapıyor. O süreçte Türk Büyükelçiliği'nden aldığımız bilgide iki ülke arasında mütekabiliyet anlaşması olmadığı yönünde idi" dedi. 

Olayın 12 Temmuz  2006 tarihinde yaşandığını ve ağabeyinin yaşamını yitirdiği sırada 10 yaşında olduğunu beliren Bışaroğlu, uyarı çeken kayda değer bir hususun ise işçilerin Ukrayna'ya Mas Mobilya adında bir şirket yoluyla görüldüğünü oysa Tamince'nin sahibi olduğu Arma İnşaat'ta çalıştığını söyledi. 

Bışaroğlu, ölüm haberinin aileye iki hafta sonra verildiğini söyledi. Avukat Bışaroğlu, kaza sonrası Mas Mobilya şirketinin müdürü Murat Dursun'un ifade verdiğini söyledi. Bışaroğlu, "Tufan Aytekin Gültekin'e ulaşamadım. Yaptığım suç duyurusunda keza Mas Mobilya'nın o dönem ama müdürü olarak bilinen Murat Dursun ve Sembol İnşaat yönetim kurulu üyesi olan Tufan Aytekin Gültekin ve Fettah Tamince hakkında mahsus öldürme suçundan suç duyurusunda bulundum" dedi. 

Bışaroğlu, olayda siklet talep eden durumdan birinin ise işçilerin Türkiye'den hukuki yollarlarla götürüldüğü ama işçilerin çalıştığı ülkede işçi kaydının bulunmadığını söyledi. Bışaroğlu, "Hiçbir şekilde emekçi kaydı değil. Iyice bireysel gidiyorlar. Çünkü işçilerin biletini şirket alıyor, pasaportları şirket çıkarıyor. Yaşamını yitiren ağabeyim Ukrayna'da inşaatta çalışmaya gidiyor. Hiçbir sağlık güvencesi yok, hiçbir şekilde meslek güvenliği eğitimi değil. Bunlar bilhassa yük talep eden hususlar" diye konuştu.

Kaynak: https://artigercek.com/haberler/fettah-tamince-hakkinda-bilerek-oldurmeden-suc-duyurusu

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/fettah-tamince-hakkinda-kasten-oldurmeden-suc-duyurusu-haberi-538559