Uyruk Gazetesi'nden Seçkin Şenvardar'ın haberine kadar Fransa’da pandemiyle mücadelenin iyi olmadığını da söyleyen Fırat Çelik, “Geçici olarak döndüm Fransa’dan, burada Cihangir’e taşındım. Fransa’da da pandemi sebebiyle durumlar fena, vaka sayıları yüksek” ifadesini kullandı.

“Durumlar sakinleşince başlayacağız çekimlere. Duyduğum kadarıyla bazı setler de durmuş" diyen Çelik sözlerine şöyle devam etti: "Setin tek avantajı hep biz bizeyiz ya bir tek o ama gerçi risk var. Set ortamında kimse kimseyle görüşmüyor, yurt haricen iki dizi bitirdim, ateşini ölçüyorlar, burada da pek. Gönder pcr testi yapıyorlar. Orada beş saatte herkes her şeyi biliyor. Burası o kadar yok, burada çatır çatır çekiyorlar.”

"DİLDEN KAYBEDİYORLAR" 

Keza Türkiye’de ayrıca Fransa’da oyunculuk yaptığını da anlatan Çelik, iki ülkede oyunculuk yapmayı ise şu sözleriyle değerlendirdi:

“Ben orada da burada da oyunculuk yapıyorum, yurt açık havada oyunculuk yerine getirmek isteyenler dilden kaybediyorlar, benim tek avantajım orada doğup büyümem. Sanırım burada her şey çok hızlı, ben buranın pratik zekasına hayranım o çok hoşuma gidiyor. Ayrıca çabuk çekip bu kadar nitelikli iş çıkartmak."

Çelik, “Dizi sektöründeki birim başı yüksek ücretler inandırıcı mı?” sorusuna, "Kaşeler yanılmıyorsam her iki tarafta da yaklaşık olarak benzer. Orada sinema sektörü burada dizi sektörü var. Fransız dizisi değil mesela. Orada Amerikan dizisi yayınlanıyor. Bütçeleri o yüzden konuşmak abuk subuk. Kimse pek değil, sanmıyorum. Herkesin çok iyi paralar kazandığını düşünmüyorum. Burada birazcık şişiriliyor" yanıtını verdi.

Meşhur oyuncu, "bir de rakam konuşmak da ayıp birazcık, nasıl kimse Fransa’da kimse kimsenin maaşını sormuyorsa, burada da keşke öyle olsa" dedi.

Fırat Çelik, "Etrafımdakiler ‘Abi kaç para kazanıyorsun?’ diyorlar. Sanırım bize özgü. Bilmiyorsun o kontratta ne yazdığını ara sıra uçuk rakamlar duyuyorum, ‘Değil bundan böyle’ diyorum" açıklamasını yaptı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/firat-celiki-sok-eden-rakamlar-haberi-532329