Sabahtan Gazetesi yazarı Tuba Kalçık, Sıla Gençoğlu’nu darp ettiği gerekçesiyle üç suçtan toplam 1 sene 4 ay hapis cezasına çarptırılan Ahmet Kaide ile ilgili bir yazı kaleme aldı.

İşte o yazı;

1 YIL 4 AY 20 GÜN HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Uzun süredir Ahmet Kaide- Sıla davasından çıkacak sonucu bekliyorduk. Biliyorsunuz, Yerel Mahkeme Kaide'a daha önce 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası vermişti. Kural'ın avukatı Sibel Açık Fikirli ise karara itiraz ederek bir üstteki mahkemeye başvurmuştu. İstinaf Mahkemesi ise dosyayı "Tanık kadar duyulduğu söylenen sözlerin net bir şekilde kavranabilir düzeyde duyma imkanı bulunup bulunmadığının tespiti amacıyla olay saatine yerinde düşecek şekilde mahallinde keşif yapılması yönünde delillerin değerlendirilmesinde zorunluluk bulunması" sebebiyle kararı belli olmak üzere bozmuş ve delillerin her tarafta toplanması için dosyayı lokal mahkemeye göndermişti.

AHMET KAIDE İÇİN AYNI CEZA İSTENDİ

Oysa bu hafta meydana çıkan karara göre duruşma, üstteki mahkemenin bozma kararına uymayarak ve üstteki mahkemenin buluş talebini yerine getirmeyerek tekrar benzer cezayı istedi Kaide için. Ben de meydana çıkan bu kararı ve sonuçlarını konuşmak için Ahmet Kural'ın avukatı Sibel Okumuş'ı aradım.

KARAR KESİN DEĞİL

"Lokal Mahkeme'nin verdiği 1 yıl 4 ay 20 günlük hapis cezası kesin karar değildir" diyen Okumuş, bu kararın bozulması için bitmiş bir üstteki mahkemeye başvurduklarını söyledi.

AHMET KAIDE'IN AVUKATI: "ÜSTTEKI MAHKEMENİN BU KARARI BOZACAĞINA İNANIYORUM"

Alan Adliye Mahkemesi'nin, Kural'ın lehine verilen emin nitelikteki bozma kararına Yerel Mahkeme'nin uymadığını, delilleri tekrar bütün olarak toplamadan karar verdiğini söyleyen Aydınlatılmış sözlerine şöyle devam etti:

''İstinaf Mahkemesi delilleri eksik bularak, bunların bitmiş toplanmasını istemiş, dosya içinde yer alan Yıldız Teknik Üniversitesi'nden alınan Ahmet Kaide'ın evinin içinden ses duyulamayacağına ilişkin bilimsel mütalaaya atıf yaparak olay uygun yer alan iki ev arasında seslerin duyulup duyulamayacağına ilişkin keşif yapılması için kararı lehimize kesinkes bozmuştu. Oysa Lokal Duruşma 2.5 yıl önceki maddi koşulların şu an mevcut olamayacağı gerekçesiyle, delilleri her tarafta toplamayı yani buluş yapmayı reddetti. Biz de Sayın Duruşma keşfi uygun görmüyorsa, maddi olayda çelişki olduğunu suç oluşturan yargılamasının en kayda değer amacı olan gerçeğe ulaşmadan, varsayıma dayalı olarak hüküm vermenin içten olmayacağı; kanıtların bir kısmına dayanarak ve diğer bir kısmı göz ardı edilerek ulaşılan ihtimalin kanıya yok, muhakkak ve açık bir ispata dayanması gerektiğini, bu ispatın, hiçbir kuşkuya yer vermeyecek şekilde ve açıklıkta olması gerektiğini açıklama ederek temize çıkma istek ettik. Ama lokal duruşma eski kararının aynısını verdi ve müvekkilimizin cezasını erteledi. İstinaf yolunu açık tuttuğu için de, Yerel Duruşma'nin bu kararına itiraz ederek her tarafta üst mahkemeye aynı gün başvurduk. Üstteki mahkemenin bu kararı bozacağına inanıyorum.''

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/flas-ahmet-kural-cezaevine-mi-giriyor-haberi-535583