Uyruk Gazetesi'nin haberine tarafından yılbaşı arifesi olan Perşembe günü bir depoda başlayan ve 3 gün sürmesi planlanan parti nedeniyle Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin’in bir kriz toplantısı düzenlediği ve olay yerinden araçların çıkış yapabileceği bütün yolların kapatılması emrini verdiği bildirildi.

Dün başat düzenleyerek partiyi sonlandıran polisle etkinliğe katılanlar aralarında arbede yaşandığı bu sırada katılımcıların polise nesneler fırlatıp bir arabulucu ateşe verdiği belirtildi. Meydana Çıkan arbedede en az 3 polis yaralanırken, mekandaki kamyon, ses ekipmanı ve jeneratörlere el konulduğu, olayla ilgili ise soruşturma açıldığı ifade edildi.

Ayrıca, tanıdık olmayan uyrukluların da olduğu partiye katılan 1,200’den pozitif kişiye sokağa çıkma yasağına uyulmaması, maske takılmaması ve yasadışı bir görüşme gerçekleştirilmesi sebebiyle para cezası verildi.

öte taraftan, pandemi başladığından beri 2,6 milyondan fazla koronavirüs vakası ve 64,892 vefat kaydeden Fransa’da partileri dağıtmak ve 20.00-06.00 saatleri arasındaki sokağa çıkma yasağını uygulamak nedeniyle ülke genelinde 100 binden fazla polisin görevlendirildiği bildirildi.

Kaynak: www.sacitaslan.com