Yeni Asır Gazetesi'nden Fatih Şendil'in haberine göre tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sonrası ülkesine maske ve eldiven ihracatı yerine getirmek isteyen Fransa Formula 1 şampiyonu Pierre Barroso, İzmir'e geldi. Nişanlısının İzmirli olması sebebi ile bir ihracat şirketi kurdu.

Barroso, Fransa'dan üniversite arkadaşı olan ve tekne alım satım işleri ile uğraşan K.H'nın ticaret işine karışması ile film gibi dolandırıcılık öyküsünün içine girdi.

"HİÇBİRİNDEN ŞÜPHELENMEDİM"

Dostu olduğunu sandığı K.A'nın kurbanı olduğunu bildiren Barroso, yaşadıklarını anlattı.

Türk insanına defalarca güvendiğini ve böyle bir üçkâğıt olayı ile karşı karşıya kaldığı için çok üzgün olduğunu bildiren Barroso, "K.H. beni arayıp, medikal malzeme işleri yapan arkadaşlarıyla tanıtmak istediğini söyledi. Bana çok güzel paralar kazanacaklarını anlattı. Ben de bu arkadaşlık kisvesi altına kişilerden hiç şüphelenmedim. Fransa'ya maske ve eldiven ihracatı yapacaktık. Aramızda gerekli sözleşmeler, yazışmalar yapıldı" dedi.

SAHTE BANDROLLER YAPMIŞLAR

Her şeyin adi gittiğini ancak gümrüğe bahşedilen malzemelerin Türkiye standartlarına uygun olmadığını gördüğünü vurgulayan Barroso, "Bandroller ve üzerlerinde yazılı olan marka da sahte çıktı. Bu maske işinden başlangıçta 225 bin euro hasar ettim. Ardından bu mallar gümrüğe takıldı. Beni yeniden kandırdıp bu malları geri çekeceğiz diyerek 30 bin dolar daha aldılar. Oysa bu da sahte çıkınca yıkıldım" dedi.

"İKİNCİ TOKADI ELDİVENDEN YEDİM"

Üniversite arkadaşı K.H'nın kendisini ikna ettiğini söyleyen Barroso, "Ufak Tefek aksaklıklar yüzünden olduğunu, bu defa tibbi eldiven işinden büyük paralar kazanacağını söylediler. Daha önce olduğu gibi, TIR ihracat resimlerini gösterip, 'Sevkiyat başladı yola çıkıyor' diyerek ikna edip yeniden kandırdılar. Buradan da 300 bin euro kaybettim. K.H'nın yanı sıra onun arkadaşları olan CHP eski milletvekilinin oğlu A.Y., A.Y, E.T. ve M.T. isimli 5 birey tarafından dolandırıldım. Bu maske ve eldiven işinden milyonlarca lira zarara uğratıldım. Hepsinden şikayetçi oldum" diye konuştu.

'TÜRK ADALETİNE GÜVENİYORUM'

Türkiye'yi ve Türkleri fazla sevdiğini söyleyen Pierre Barroso, "Bu durum manzara açımı asla değiştirmez. Ancak ne olursa olsun, bana 'Sen yabancısın. Burada hukuk yıllar sürer. Hiçbir şey yapamazsın' demeleri çok rahatsız etti. Türk adaletine ve Türk makamlarına sonuna kadar güveniyorum. Türkiye'de yatırım yapmaya yeniden devam edeceğim. Fakat bu paraları alan adalet önünde hesaplaşacağım" dedi.

Barroso'nun avukatı Avukat Gizem Toksöz Yekenkunrul ise, yaptığı açıklamada "Müvekkilim iyi hedef ve arkadaş kurbanı olmuş. Ürettiklerini iddia ettikleri maskeler ve bandrolleri sahte. Bırakın Avrupa standartlarını, Türkiye standartlarına bile yerinde değiller. Bu olayla ilgili sayın Barroso'nun ismini verdiği kişiler hakkında suç duyurusunda da bulunduk" diye konuştu.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/fransa-formula-1-sampiyonu-izmirde-dolandirildi-haberi-530595