Uyruk Gazetesi'nden Çiğdem Yılmaz'ın haberine tarafından meşhur oyuncu Amaç Turgut Evin, insanların sosyal medyada cesur olduklarını sandıklarını ama bunu ölçüsüzlük olarak gördüğünü söyledi. “Bir insanın hakkının başladığı yerde diğer ahali emin sınırlarının olduğu unutuyor” diyen Evin, şu ifadeleri kullandı:

“Siber şiddeti aracısız böylece yaşamadım lakin oynadığı karakterler üzerinden suçlamalarla karşı karşıya fazla kaldım. Bizleri evlerindeki ekrandan görenlerin bir kısmı da her fotoğrafımıza ağır eleştirilerde bulunmayı kendine yargı görebiliyor. bu nedenle fotoğraflarımı yoruma kapattığım fazla oldu. Oyunculuğumuzu veya giyimimizi eleştirebilirsiniz oysa bu eleştirilerin de belirli ölçüsü olmalı. Bazen bu ölçü kaçabiliyor, aracısız olarak kişiliğinize saldırıya dönüşebiliyor.”

‘Susmayın’

Bir dönem kendi adına açılan sahte hesaplarla uğraş etmek zorunda kaldığını anlatan oyuncu Evin’in önerileri var:

“Siber şiddet karşı karşıya kaldığımızda susmayın. Güç ayrımı yapmadan gerekeni yapmalıyız. Hukuki bir yola gitmek gerekiyorsa gidilmeli. Eğer sessiz kalırsak yapan kişi bunu bir daha yapar. ‘Bir şey olmuyor ne de olsa. Yazan yazan hesabı kapatırım’ diye düşünür. Bunların önüne geçmek, bu gibi açıklama yaptıklarında bunun bir cezasının olduğunu bilmeliler.”

sosyal ağ faal kullanan biri olduğunu ve olası olduğunca yazılan her şeye cevap vermeye çalıştığını anlatan Evin sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yapıcı yorumlar tekrar tekrar başım üzerine ancak çizgiyi aşıp, bu yorumlar harekete ve küfre dönüşebiliyor. O vakit bu kişilere ‘Dur’ demesini bilmeliyiz. Ben bu insanları kesinlikle görmezden gelmiyorum, gereken neyse onu yapıyorum. Bir defasında tekrar böyle siber şiddetle karşılaştım ve şikâyet ettim. Ama şikâyetten sonra ufak bir çocuk olduğunu öğrendim. Annesi şikâyetimden vazgeçmemi rica etmişti ben de kabul etmiştim. Ailelere de büyük tahsis düşüyor. Sosyal medyanın bilinçli kullanılması ve çocukların korunması çok kayda değer.”

Kaynak: www.sacitaslan.com