Ilk Olarak Ortadoğu almak üzere elde etmek üzere yurtdışından Türk gayrimenkul sektörüne önemli anlamda ilgi var.

Acce Luxury Homes Gayrimenkul Idare Heyeti Başkanı Ali Dilber “Bu yılın ilk 7 ayında toplam satış, 650 bin seviyesini gördü. Fakat geçen yıl, bankaların uyguladığı kampanyalar ile daha iyi rakamları görmüştük. Yıl ardına kadar yine 1 milyon seviyesi aşılacaktır. Burada en fazla dikkat çeken nokta ise tanıdık olmayan yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisi. Geçen yıla kadar yabancı satışlarında yüze 65’lik bir büyüme var. Özellikle Ortadoğu’nun zengin alıcıları gayrimenkul yatırımı için Türkiye’yi seçim ediyor. Ayrıca yaşam koşulları keza de konumu gereği ülkemiz çekici durumda. Bu ilginin artarak devam edeceğini varsayım ediyoruz” dedi.

YATIRIM İÇİN DE ALIYORLAR

Yabancıların 250 bin dolar gayrimenkul yatırımı karşılığında ‘vatandaşlık’ alma konusunun da bu ilginin bir sebebi olduğunu söyleyen Ali Dilber “Dünyada vatandaşlık edinmek için büyük gayrimenkul yatırımları yerine getirmek lüzum. Ülkemizde meydana çıkan bir kanun ile bu rakam uygun seviyeye çekildi. Bu da yabancıların ülkemizde yatırım yapmasına niçin oldu. Hem Türk gayrimenkul sektörü kârlı bir yatırım aracı olarak da karşımızda duruyor. Ev fiyatlarındaki büyüme ciddi gelir elde edilmesini sağlıyor. Yabancılar yalnızca oturmak için değil, yatırım için de ülkemizi seçim ediyor” dedi.

EN KÂRLI YATIRIM GAYRİMENKUL

Konut fiyatlarında yaşanan artışa da dikkat çeken Ali Dilber “3 sene önce 1 milyon liraya aldığınız bir konut bugün 2.5 milyon seviyelerine yükseldi. Böyle bir kâr hiçbir yatırım aracında değil. Ne döviz ne de altın… En kârlı yatırım gayrimenkul. Hem kira getirisi var keza de prim yapıyor. Dolayısıyla yatırım yapmayı düşünenlerin birincil tercihi şüphesiz gayrimenkul olmalı. Fiyatların daha da artacağını tahmin ediyoruz” dedi.

KAMU BANKALARI KREDİ AÇMALI

Ulus bankalarının yeni bir kredi kampanyası açması gerektiğini de açıklayan Ali Dilber “Şu lahza stokta biriken bir ev portföyü var. Bu konutları eritmek namına ulus bankalarının vatandaşa uygun faizli ve uzun vadeli kredi açması gerekiyor. Bu sayede ekonomide de bir hareketlenme yaşanacaktır. Nihayetinde gayrimenkul üreticileri de 200 sektöre dokunuyor. Demir çeliğinden çimentosuna, mobilyasından konut elektroniğine kadar birçok alana tesir ediyor. Konut satışlarında yaşanacak bir hareketlenme ekonomiye önemli katkı sunacaktır” dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/gayrimenkule-yatirim-altin-ve-dovizi-geride-birakti-haberi-538416