Sözcü Gazetesi'nden Yaşar Anter'in haberine tarafından İzmir'deki özel bir huzurevinde iken yaklaşık on gün önce kızı Hanzade Altıparmak ve torunu Bige Altıparmak kadar savcılığa kabahat duyurusunda bulunulan  ve basın açıklaması ile kaçırıldığı bahis edilen 86 yaşındaki Tülin Enbiyaoğlu ve birlikte yaşadığı arkadaşı 62 yaşındaki Mehmet Nabi Akaydın bugün avukatları İbrahim Erhan Kara ve Caner Arslan'ın hukuk bürosunda basın açıklaması yaptı.

"KAÇIRILMADIM ÜÇ JANDARMA VE AVUKATIM İLE HUZUREVİ'NDEN AYRILDIM"

Tülin Enbiyaoğlu yaklaşık üç ay önce kızı ve torunları göre kimlik kartları, parası, telefonu ve banka kartlarına el konularak kandırılıp huzurevine yerleştirildiğini belirterek “Beni kandırdılar ve huzurevine götürdüler. Telefonum param hiçbir şeyim yoktu. Geçmişte kendilerine verdiğim vekalet ile keza üç ayda aldığım 20 bin TL’yi ayrıca de bankadaki yaklaşık 700 bin TL’ yi aldılar. Şu Anda o vekaleti iptal ettim. Mal varlığımın kullanımı derhal benim elimde. Öncesinde benim paramı bana harcatmıyorlardı. Benim huzurevinde yaşamaya ihtiyacım değil ki” dedi.

"NABİ BEY 40 YILLIK AİLE DOSTUM BENİ KAÇIRMADI BANA İYİ BAKIYOR"

Mehmet Nabi Akaydın'ın 40 yıllık yakın aile dostu olduğunu ve takriben 8 yıldır kendisine onun baktığını belirten Enbiyaoğlu “Beni huzurevinden o kaçırmadı. Bana şu anda hayatta ondan başka bakan, yardımcı, ilgilenen değil. Cümbür Cemaat mirasımın peşine düşmüş durumda. Nabi bey Hilton'un müdürlüğünü yapmış kıymetli bir insan beni nasıl kaçırır? Bunların tümü iftira ve hukuk önünde hesabını soracağız” diye konuştu.

"ÇOCUKLARIMI VE TORUNLARIMI MİRASIMDAN MAHRUM EDİYORUM"

İki çocuk ve 5 torun sahibi Tülin Enbiyaoğlu soru üzerine mülk varlığının hesabını bilmediğini belirterek “Ama çocuklarım kendi paramı bile harcamama müsaade etmediler. Ben paramı kullanmak istiyorum. Özgürce hareket etmek özgürce yaşamak istiyorum. Paramı malımı nasıl kullanacağımı ben bilirim, şimdi çocuklarımı ve torunlarımı mirasımdan yoksun bırakıyorum. Bana Nabi beyin yaptığı iyilikleri hayatta kimse yapmadı. Benim mirasım üstüne çocuklarım 5 kere dava açtılar 5'ini de kaybettiler. Attıkları mesajları göstersek insan içine çıkamazlar” ifadelerini kullandı.

"BENİM PARAYA PULA İHTİYACIM DEĞIL TÜLİN HANIM'A YARDIMCI OLUYORUM"

Mehmet Nabi Akaydın ise yaptığı açıklamada çocukları ve torunlarının Tülin hanıma bakmadığı için kendisine yardımcı olduğunu belirterek “Bizim aramızda gönül ilişkisi olduğunu söylüyorlar en ince ayrıntısına kadar yalan. Biz 35-40 yıllık aile dostuyuz. Ben ona sahip çıktım yalnızca. Hiçbir beklentim olmadı, olamaz. Çocukları cebren huzurevinde kapattılar, Tülin hanımın hesaplı durumu iyi, benim de o kadar bu yaştan daha sonra gezmeyip tozmayıp ne yapacağız” dedi.

Enbiyaoğlu açıklamasının sonunda çocuklarına ve torunlarına karşı her türlü yasal mücadeleyi avukatları ile birlikte sürdüreceğini söyledi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/gayrimenkul-zengini-kadin-nabi-bey-40-yillik-aile-dostum-haberi-541878