Uyruk Gazetesi'nin haberine tarafından önceki gün 86 yaşında yaşama veda eden Fincancıoğlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Gazeteciliğe öğrencilik yıllarında 1951’de Son Havadis’te adım atan Fincancıoğlu, sonra Başarı, Cumhuriyet, Bağımsızlık, Ulus gazetelerinde muhabirlik, istihbarat şefliği ve yazı işleri müdürlüğü yaptı.

1969 sonunda İngiltere’ye gitti ve BBC’de 1985’e değin önce program yapımcısı daha sonra Türkçe Yayınlar Bölümü Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 1985’te baştan Türkiye’ye ve gazeteciliğe dönen Fincancıoğlu, Milliyet’te haber müdürlüğü ve yazarlık görevlerini üstlendi.

TÜSES Vakfı kurucu üyesi olan ve bir vakit genel sekreterliğini üstlenen Fincancıoğlu, Sosyal Halkçı Değişim “SDD” dergisinde de sosyal demokrasiye ilişkin çözümleme, araştırma yazıları yazdı. “Anlatamadık Gitti”, “Günümüzde Sosyal Demokrasi” ve “Demirel: Demokrasinin Duraklama Yılları” adlı üç kitabı, üç monografisi, katkıda bulunduğu altı kitap çalışması ve çok sayıda kitap çevirisi bulunan Fincancıoğlu, evli ve iki kız babasıydı.

Fincancıoğlu’nun cenazesi bugün öğle namazını müteakip Bilkent Doğramacızade Ali Paşa Camii’nde düzenlenecek töreninin arkasında Ankara’da toprağa verilecek.

SacitAslan.com olarak Sayın Fincancıoğlu'na Allah'tan rahmet; kederli ailesi ve bütün sevenlerine taziye dileriz...

Kaynak: www.sacitaslan.com