Sabah Gazetesi'nden Atakan Irmak'ın haberine göre durum Aksaray'da buluna bir gece kulübünde meydana geldi. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri alkol denetimi için girdiği bir işletmede yaptığı kontroller esnasında bir takım içki şişelerinin üzerinde bulunan bandrollerin orijinal olmadığından şüphelendi.

ANALİZ RAPORU GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

Görevli memurlar göre numune alınan bambaşka türdeki içkiler yoklama edilmesi için analize gönderildi. Tekirdağ Gıda Teftiş Laboratuvarı Müdürlüğü tarafından numuneler üzerinde yapılan incelemede, alkollü içkilerin Butil alkol-Hacmen içki değerlerinin Türk Gıda Kodeksine uygun olmadığı saptandı.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Rapor sonucunu görebilen ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri durumu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ihbar edince olayla ilgili soruşturma açıldı. Savcılık yürütülen soruşturma dahilinde işletmenin müdürü Ö.Ş.'nin ifadesine başvurdu. Ö.Ş., ifadesinde üstüne atılı suçlamayı kabul etmeyerek firari yada sahte alkol satın almadığını söyledi.

5 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Savcılık kadar yürütülen soruşturma sonunda, tahlil raporlarına tarafından sahte içki sattığı belirlenen gece kulübünün işletme müdürü hakkında 'Bozulmuş veya Değiştirilmiş Gıda veya İlaç Ticareti' suçunu işlediği gerekçesiyle 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Belirsiz ilerleyen günlerde İstanbul Asliye Canice Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/gece-kulubunde-sahte-icki-alarmi-haberi-527566