Sözcü Gazetesi'nden Halil Ataş'ın haberine kadar Bursa’da Gemlik Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nün elektrik trafosuna resmettirdiği  gökkuşağı, ‘LGBT’yi temsilcilik ettiği’ gerekçesiyle üzerinin sprey badana ile kapatılmak istenmesi sosyal medyada büyük tepki çekti.

LGBT’Yİ TEMSİL EDİYOR DİYE ÜZERİNİ BOYADILAR

Gemlik Ülkü Ocakları üyesi bir grup, Belediye Park Bahçeler Müdürlüğü’nün elektrik trafosu üzerine resmettirdiği gökkuşağı renklerini ‘LGBT’yi temsil ediyor’ gerekçesiyle sprey badana ile çarpı koyarak kapatmak istedi. Hale Ocakları o anları sosyal medyadan paylaştı. Paylaşım büyük tepki çekti.

“MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLER ZEDELENİYOR”

İlçede bir trafonun boyanması sırasında LGBT’yi simgeleyen renklerin kullanılmasına tepki bildiren Gemlik Hale Ocakları Başkanı İsmail Baydar, konuya ilişkin tanımlama yaptı.Baydar şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemiz özellikle son dönemlerde küreselleşme gibi bir söylem üzerinden ayrıca içeriden keza dışarıdan milli ve manevi hayatımızın devamlılığını tehlikeye düşürebilecek yüzlerce mesele ile uğraşıyor. Türk milletinin milli ve manevi değerlerini zedeleyerek toplumun en minik ve en önemli parçası olan aile kavramı değil edilmek isteniyor. Bu kapsamda yeniden son dönemlerde sık sık karşımıza meydana çıkan LGBT kısaltmasıyla kamuoyunu oldukça çok meşgul eden özellikle gençlerimize ve çocuklarımıza eşcinselliği yarı sıradan ve basmakalıp bir olaymışçasına yansıtmaya çalışan bir hareket ile karşısında karşıyayız ve bu sapkınlıkları yasal bir zemin üstüne oturtulmak istenmektedir.

Bunun da yollarından birini kendilerine mal ettikleri seçtikleri slogan ve renkler ile milletimiz ve bilhassa gençlerimiz üstünde idrak oluşturmak suretiyle yapma gayreti içerisindelerdir. İnandığımız dinin kesin ve net hükümlerle lanetlediği bu oluşumun hiçbir günahsız gerekçe ile kendine yer bulmaması gerekmektedir. İlçemizde limak enerjiye ait elektrik trafosu üzerine bu renkler resimmiş gibi boyanmıştır.

Konuya duyarlı hemşerilerimizin rahatsızlıklarını dile getirmeleri sonrası kurum yetkileri ile yaptığımız mülâkat neticesinde kurumun konudan farkında olmadığı, laf konusu çizimleri  Gemlik Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğünün yaptırdığı bizlere bildirilmiştir. Yakın süre önce İzmir de çıplak semazen hadisesi gibi bir koşul ve maksat olmadığına inanmak isteriz. Gemlik Belediye yetkilerinin bir an önce gereğini yapıp bu yanlışını düzeltmesini Müslüman Türk milleti adına talep ediyoruz.

Eğer tamamlanmak istenen bir gökkuşağı ise bu sapkın hareketi temsilci renkleri kullanmamaları konusunda hassasiyet göstermelerinin daha yerinde olacağı kanaatindeyiz.”

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/gemlik-ulku-ocaklari-uyeleri-gokkusagini-siyah-sprey-boya-ile-kapatti-haberi-538843