Sabahtan Gazetesi'nden Yunus Emre Kavak'ın haberine kadar pandemi nedeniyle gönüllü staj yapan Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4. derslik öğrencisi Istek Sena Topuz, stajyeri olduğu ofiste avukat S.K. (38) göre cinsel tacize uğradığını ileri sürdü.

23 Ekim'de yaşanan olayın arkasında psikolojik çare almaya başlayan Topuz başına gelenleri paylaştı.

"Sesimi duyurmaya ihtiyacım var" diyen Topuz yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

"S.K., ofisteki stajyerleri adliyeye, sekreteri de para çekmeye yolladı. Ofiste kimse yokken UYAP'tan dosya analiz bahanesiyle beni odasına çağırıp bilgisayarını kullanmamı istedi.

'ASANSÖRÜN KAPISINI TUTUP AÇIKLAMA YAPMAYA ÇALIŞTI'

Ilk Önce oturur halde dizini bacağıma yasladı. Daha Sonra ayağa kalkıp bilgisayarın kontrolünü alma bahanesiyle bana arkadan iyice yaklaştı. Elini belime atıp, erekte bir halde bana arkadan yaslandı. Omuzlarımı tutup öpmeye çalıştığı sırada kurtulup çabucak odasından çıktım. Ben eşyalarımı toplarken, asansörün kapısının önünde ve daha sonra da asansörün kapısını yakalamak suretiyle gitmemi engelleyip tanımlama yapmaya çalıştı.

Ofisten çıktığım gibi adliyeye gidip hukuki süreci başlattım. Ofisteki kamera kayıtlarının incelenmesini istedik ancak bir gün önce sorunsuz çalıştığına dair kanıtları dosyaya sunduğumuz kameraların o gün bozuk olduğu bahis edildi. Hiçbir etik bedel yargısı olmayan bu birey avukatlık sıfatını haiz olamamalı. En ağır cezayı almalı ve toplum bu gibi kişilerden arındırılmalıdır.

Günbegün verdiğim kiloların ve sıçrayarak uyandığım uykuların hesabının sorulmasını istiyorum. Sürecin adil bir şekilde yürütülmesini istiyorum. Sesimi duyurmaya ihtiyacım var."

Kaynak: www.sacitaslan.com