20'li yaşlardaki bir bayan oyuncu, 71 yaşındaki Gerard Depardieu'yü Ağustos 2018'de Paris'teki dairesinde kendisine tecavüz etmekle ve hamlede bulunmakla yargılamış, Depardieu ise yargılamaları yalanlamıştı.

Bayan oyuncunun şikayeti üzerine, güneydeki Aix-en-Provence kentinde savcılık ön soruşturma başlatmış, daha sonra soruşturma Paris'teki savcılığa devredilmişti.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Paris'te yürütülen soruşturma ise Depardieu'ye müteveccih fotoğrafı yargılama yöneltecek yeterli ispat bir araya gelemediği mazeretiyle Haziran 2019'da düşürülmüştü.

Şikayetçinin, daha sonra yine yargılama yönelttiği, bu gidişatta Fransız kanunlarına göre iddiaların bir soruşturma egemeni tarafından araştırılması gerektiği belirtiliyor.

Soruşturmaya yakın bir kaynağın AFP ajansına yaptığı açıklamaya göre, soruşturma egemeninin mevzuyla ilgilenmesi doğrultusunda fotoğrafı karar çıkmış bulunuyor.

'Otomatik karar'

Depardieu'nün avukatı Herve Temime, davanın yine açılması doğrultusunda bir kararın kendisine bildirilmediğini, ancak soruşturma egemeni ceddilmesinin "otomatik bir karar olduğu için ehemmiyetsiz bir hadise olduğunu" söyledi.

Fransa'nın süperstarlarından biri olarak değerlendirilen ve Cyrano de Bergerac, Jean de Florette ve Camille Claudel gibi filmlerde rol alan Depardieu, Yeşil Kart ve şanlı rejisör Ridley Scott'un 1492 filmlerindeki rolleriyle aynı zamanda beynelmilel nam kazanmıştı.

Depardieu, Fransız ve Rus yurttaşlıklarına sahip. Şanlı oyuncu, 2013'te Fransa'da zenginlerin ödediği aidatın artırılması doğrultusunda bir yasa önerisinin tartışıldığı sırada protesto emeliyle Rus yurttaşlığına müracaat etmesiyle de gündeme gelmişti.

Kaynak: www.sacitaslan.com