Sözcü Gazetesi'nden Fahrettin Öztürk'ün haberine göre İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Osman Kavala Ses ve Manzara Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmaya, Mücella Yapıcı, Can Atalay ve Tayfun Kahraman geldi. Duruşmaya çok sayıda avukat, siyasetçi ve basın mensubu katıldı.

“BERAATI KESİNLEŞMİŞ BİRİYİM”

Bozma ilamına karşısında diyecekleri sorulan sanık Mücella Yapıcı, “Bozma ilamını reddediyorum. Beraatımı istek ediyorum. Ben bu davadan bir kere temize çıkma ettim. İkinci defa yargılandım onda da temize çıkma ettim. Acilen yeniden yargılanıyorum. Beraatı kesinleşmiş biriyim” dedi.

“BU İDDİANAME FETULLAHÇI ÇETE İLE YENİ BİR KABAHAT ORTAKLIĞIDIR”

İlama karşı beyanda yer alan davalı Can Atalay, “Hukukumuzda bozma kararı sonrasında serbestlik ilkesi esastır. Bozma kararı kesindir. Şunu anımsatmak isterim. Bozma sonrası serbestlik uyarınca bu dosyadan temize çıkma vermeniz gerekir. Bence belirlemek zorundasınız. Çünkü bu dosyadan daha önce sanıklar temize çıkma ettiler. Temize Çıkma kararı temyiz görmeden kesinleşti. Bu dosyadan diğer hiçbir şey beklemeden beraat kararı verilmeli. Seyahat direnişi ayrıca memleketimizin keza vatandaşımızın kendi kaderine sahip çıkmasıdır. Bu iddianame Fetullahçı çete ile yeni bir kabahat ortaklıktır. Biz Seyahat’yi savunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“İDDİANAME HUKUKİ DEĞİL TEMIZE ÇIKMA KARARINDA ISRARCI OLMANIZI BEKLİYORUZ”

İstinafın bozma ilamına aleyhinde diyecekleri sorulan davalı Tayfun Kahraman, “Bu iddianame hukuki kabul edilebilecek bir iddianame değil. Bu iddianameyi de bozma kararını da reddediyoruz. Türkiye’nin demokrasi tarihinin en önemli yapı taşlarından olan Gezi’nin yargılanması kabul edilemez. Biz temize çıkma kararında ısrarcı olmanızı bekliyoruz. Birleştirmek kararlarına da muvafakat vermemenizi bekliyoruz” biçiminde konuştu.

“ASIL NIYET BAŞKA DAVALARLA BİRLEŞTİRMENİN YOLUNU AÇMAKTIR”

Mahkemede konuşan tutsak davalı Osman Kavala, “Ne benim ne de diğer sanıkların suçla ilişkilendirileceği bir kanıt yoktur. Eğer çarşı davası ile birleştirilirse siyasi amaçlarla yapılan bu suçlama örneğinin çarpıcı öğesi ortaya çıkacaktır. Başlıca maksat diğer davalarla birleştirmenin yolunu açmaktır. Siyasi davalarda kullanılmaya elverişli bir usul. Davaların birleştirilmek istenmesi bundan 8 yıl önce kurgulanmış bir senaryoyu canlandırmak olduğu kanaatindeyim” dedi.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/gezi-parki-ana-davasinda-ara-karar-haberi-532978