Sözcü Gazetesi'nden İsmail Saymaz'ın haberine göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, önceki akşam KRT'de katıldığı ‘Şimdiki Zaman' adlı programda, Gezi Parkı'nın belediyeden alınıp Sultan Beyazid Han-ı Sani Vakfı'na (2. Beyazid Vakfı) devredilmesine açıklık getirdi.

İmamoğlu, benzer vakfın uhdesindeki Beyazıt Camisi'ne yan hünkar kasrının 21 Şubat 2011'de yandığını ve o günden bu yanlamasına tamir edilmediğini söyledi.

Sultan II. Bayezid kadar yaptırılan Beyazıt Camisi'nde, padişah ziyaret ettiğinde dinlenme ve görüşmeler için özel tasarlanan hünkâr kasrı bulunuyordu. 1810'de yapılan bu kasr, 21 Şubat 2011'de büyük çaplı bir yangında yıkım oldu ve o günden bu yanlamasına yok olmaya terk edildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğünce Beyazıt Camii restorasyona alınsa da 2013-2020 yılları arasında kasra bir müdahale yapılmadı.

Artık Seyahat Parkı'nın da sahibi olan Beyazid Han-ı Sani Vakfı'na kayıtlı olan bu kasrın akarlarından elde edilen gelirle onarılması ve yaşatılması gerekiyordu.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/gezi-parkinin-devredildigi-vakif-hunkar-kasrini-11-yildir-ihmal-etti-haberi-530678