Borsa İstanbul, Volatilite Bazlı Önlem Sistemi (VBTS) zarfında bir hissede açığa satış ve kredili operasyon yasağı uygulanacağını duyurdu.

BİST kadar Kamuyu Yakma Platformu’na (KAP) gönderilen açıklamaya göre, Global Menkul Değerler (#GLBMD) payları 04/08/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 02/09/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) dek açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.

BİST’in açıklamasında keza şu ifadelere yer verildi:

VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun operasyon kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı ayrı değerlendirilir. Buna kadar; VBTS tedbirleri öteki düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan operasyon esaslarının geçerlilik süresinden ayrı ayrı önlem süresinin ardına kadar uygulanmaya devam eder.

SPK’nın 11/02/2021 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir bildiri yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi haricen kalan paylarda açığa satmak işlemleri yasaklanmıştır.

Kaynak: www.superkulup.com URL: https://www.superkulup.com/global-menkul-degerlere-aciga-satis-ve-kredili-islem-yasagi.html