Gönül Dağı dizisi 3. sezon çekimleri başladı, yeni hikaye belli oldu!

Ekrana geldiği birincil bölümden itibaren izleyicilerin gönüllerinde taht kuran, her hafta reyting rekorları kıran ve başarısını aralıksız katlayarak birçok hafta “En çok izlenen dizi” olan Gönül Dağı’nın 3. Sezon çekimleri Eskişehir Sivrihisar’da başladı. Dizinin 3. Sezon 66. Bölümü yakında TRT 1 ekranlarına gelecek.

2 sezon her tarafında Cumartesi günlerinin yıldızı olan ve izleyici sayısını aralıksız artıran Gönül Dağı’nın başarı öyküsünü anlatan Yapımcı Ferhat Benzersiz, dizinin Anadolu insanının gönlünde neredeyse dağ olup yükseldiğini söyledi.

Gönül Dağı dizisi 3. sezon çekimleri başladı, yeni hikaye belli oldu! 1

Televizyon dünyasında benzerlerine sık rastlanan klişe hikayelerden farklı olarak Anadolu bozkırında geçen hikayeleri ekranlara yansıtan Gönül Dağı’nın, her insanı etkisi altına bölge, arkadaş canlısı, içten, kimi vakit gülümseten kimi süre da hüzünlendiren bir senaryosu olduğunu bildiren Ferhat Özgün, imzasını attığı projesinin başarı hikayesini şöyle anlattı:

“Her bölümde Anadolumuzun, bozkırın samimi, dürüst insan hikayelerini anlatan dizimizi, Ali Asaf Elmas, Mustafa Becit ve Teoman Gök kaleme alıyor. Dizimizin halk müziği nezdinde bu denli yüksek bir kabul görmesini açıklama noktasında tek bir kavram tatmin edici olmamakla birlikte, tartışmasız biçimde önümüze çıkardığı birincil değer ‘açık yüreklilik’dir.

Gönül Dağı dizisi 3. sezon çekimleri başladı, yeni hikaye belli oldu! 2

Bir Anadolu masalı anlatmayı isteyerek çıktığımız bu yolda Anadolu’nun unutulan o rahat havasını, Anadolu insanımızın yapısındaki samimiyeti ve sıcaklığını ekrandan bire bir yansıtmaya çalıştık. Gönül Dağı’nı halkımız böylece bir sahiplendi oysa yıllardır hasretini çektiği ailesi gibi bağrına bastı. Gönül Dağı samimiyetiyle, sıcaklığıyla en önemlisi içimizden birisi olmasıyla Anadolu insanının gönlünde az daha dağ olup yükseldi.”

Bu toprakların hikayesini samimiyetini, örfünü, adetini, acısını, sevincini yani kadim Anadolu kültürünü resmetmeye çalışıyoruz. Açık Sözlülük ve gerçekliği, ilk bölümlerden itibaren halk müziği nezdinde ağıţatarak başardığımızı düşünüyorum.

Gönül Dağı dizisi 3. sezon çekimleri başladı, yeni hikaye belli oldu! 3

Yeni öykü örgüleri ve gelecek bölümlerde öykülerimize dahil olacak yeni oyuncularımız defalarca olacak. Bizler bozkırda Anadolu masallarını açıklama yapmak için yola çıktık. 3. Sezonda da birbirinden garip sürprizlerimiz olacak. Çekimlerimiz Eskişehir Sivrihisar’da başladı. Fazla yakında TRT 1 ekranlarında izleyicimizle buluşacağız… Tüm oyuncularımız, yapım, yönetim tüm teknik ekibimiz heyecanla yeni bölümlerimiz için çalışmaya başladık…”

“Gedelli bebek sesleriyle yankılanacak…”

Gönül Dağı dizisi 3. sezon çekimleri başladı, yeni hikaye belli oldu! 4

“Gönül Dağı’nın sezon finalinde bozkırdaki büyük aşk masalının kahramanlarından birini kaybetmiştik. Dilek’in vefatıyla büyük bir facia yaşamış Taner, acısını yüreğine gömüp bebeğiyle hayata tutunmaya çalışacak. Gedelli bebek sesleriyle yankılanacak.

Biricik aşkını kaybeden, acıların en büyüğünü yaşayan bir baba, onun sevgisiyle filizlenecek, büyüyüp serpilecek canının canı, oğlu için hayata tutunmaya çalışacak. Amcaoğulları ile icadlarına devam edecek.

Gönül Dağı dizisi 3. sezon çekimleri başladı, yeni hikaye belli oldu! 5

Dizimizde sıkça dile getirilen bir tümce vardır: ‘Nerede bir aşığın, bir yetimin kalbi kırılsa Gönül Dağı’ndan bir parça taş kopar derler ama büyük lakin ufak…’ Sevdiklerine kavuşamayan aşıklara, savurduğu taşlarla kol kanat geren Gönül Dağı’nın yeni hikayelerinde tekrar keder, yine neşe tekrar umut ama bolca sevgi olacak…

Özel içerikler youtube kanalımızda

Kaynak: televizyongazetesi.com URL: https://televizyongazetesi.com/gonul-dagi-dizisi-3-sezon-cekimleri-basladi-yeni-hikaye-belli-oldu/1333295