Gönül Dağı dizisi reytinglerde çok iyi ama ilk iki sezon kadar iyi değil!

İki sezon önce TRT 1 ekranlarına geldiğinde izleyicilerin gönüllerinde taht kuran ve tiryakileri tez çoğalarak her hafta “1 Numara” olan Gönül Dağı, 68. Bölümünde tekrar zirvenin yıldızı oldu. Üçüncü sezona başlaması ile birlikte TRT1’e tekrar çok iyi reytingler kazandıran dizide uyarı çeken detay ise, ilk iki sezonda elde edilen oranlara henüz üçüncü sezonda ulaşılamaması oldu.

Eylül ayı ile birlikte yeniden Gönül Dağı dizisi ile tanışan izleyiciler yine ekran başına geçmeye ve tekrar diziye birincilik başarıları yaşatmaya devam ediyor. Bu büyük ilginin sürmesine rağmen birincil iki sezonda dizinin çift haneli reytingler elde ederek çok dominant bir şekilde sezona damgasını vurması büyük bir başarı olarak görülmüştü.

Gönül Dağı dizisi üçüncü sezonun başlarında olduğumuz şu günlerde, ekrandaki diğer bütün dizilere nazaran daha iyi performans ortaya koyuyor. Oysa buna rağmen ilk iki sezonda alışkanlık haline gelen çift haneli oranlardaki reytinglere erişemiyor. Dizinin ilerleyen aylarda bunu başarması beklense de, üçüncü sezona gösterilen ilginin birincil iki sezondaki değin yoğun olmama ihtimali de bulunuyor.

Dizinin 17 Eylül Cumartesi akşamı yayınlanan 68. Bölümü ile açık ara bütün izleyici gruplarında birincilik elde eden dizi, ne eyvah oysa yine çift haneli oranlara yaklaşamadı. Belki ekrandaki diziler arasında en iyi oranları elde ediyor ama Gönül Dağı’na izleyici ilgisinin azaldığı gerçeği de bu reytingler ile ortaya çıkıyor.

Ülkemizin fazla manâlı sorunlarına parmak basarak, sevgi, saygı, haz ve geleneksel değerlerimizle harmanlanmış arkadaşça senaryosu ile izleyicileri hem duygulandıran keza de yüzlerindeki yetkisiz etmeyen Gönül Dağı, Dilek karakterini canlandıran Gülsim Ali İlhan’ın ayrılığının arkasında biraz daha acıklı bir üretim oldu.

Berk Atan, Semih Ertürk ve Cihat Süvarioğlu’nun başrolleri paylaştığı Gönül Dağı dizinin çekimleri Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde devam ediyor.

Özel içerikler youtube kanalımızda

Kaynak: televizyongazetesi.com URL: https://televizyongazetesi.com/gonul-dagi-dizisi-reytinglerde-cok-iyi-ama-ilk-iki-sezon-kadar-iyi-degil/1336898