Sözcü Gazetesi'nden Fahrettin Öztürk'ün haberine kadar sokak röportajı yapan sosyal paylaşım sitesi Youtube kanalları ‘İlave TV', ‘Kendine Muhabir' ve ‘Sade Vatandaş' hesaplarının sahipleri hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltı kararı verilmişti.

BENZEŞEN ZAMANLI OPERASYONLA GÖZALTINA ALINDILAR

Dün (12 Aralık) sabah saatlerinde evlerine düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla, ‘İlave TV'nin sahibi Arif Kocabıyık ile editörü Turan Kural ve ‘Kendine Muhabir'in sahibi Hasan Köksoy gözaltına alınmıştı.

Hakkında gözaltı kararı yer alan ‘Sade Vatandaş' hesabının sahibi Mehmet Koyuncu ise, İstanbul'da bulunduğu için gözaltına alınamamış, açıklamak üzere Antalya Emniyeti'ne çağrılmıştı.

EV HAPSİ TALEBİYLE NÖBETÇİ MAHKEMEYE SEVK EDİLDİLER

Bu sabah (13 Aralık) saatlerinde, savcılığa ilan etmek üzere Antalya Adliyesi'ne sevk edilen Arif Kocabıyık, editörü Turan Kural ve Hasan Köksoy, açıklama işlemlerinin ardındaki konut hapsi talebiyle Sulh Canice Hakimliği’ne sevk edildi.

Youtuberların avukatları Ömer Faruk Dağ, sosyal ağ hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Savcılık; Arif Kocabıyık, Hasan Köksoy ve Turan Kaide için ev hapsi talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti” ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.sacitaslan.com URL: https://www.sacitaslan.com/gozaltina-alinan-youtuberlar-icin-ev-hapsi-talebi-haberi-542360